Αρχική Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΙΤΕ το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ και των ΑΛΛΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΙΤΕ το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ και των ΑΛΛΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

35
0

Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ τα πόθεν έσχες των Κασσελάκη, Φάμελλου, Φαραντούρη, Πολάκη και Γκλέτσου.

Λίγες ώρες μετά τη «διαρροή» κομματιών του «Πόθεν έσχες» του Στέφανου Κσσσελάκη και τη θύελλα που ξέπσασε με το εξώδικο που απέστειλε στην Π.Γ του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές δηλώσεις όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος – και του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Κασσελάκης – ο οποίος κατέθεσε την δήλωση στις 30-06-2024, όντας σε γάμο με τον Τάιλερ Μακμπέθ – δεν τον περιλαμβάνει στο πόθεν έσχες του, ενώ τον είχε συμπεριλάβει στα στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση που είχε δημοσιοποιήσει στην προεκλογική συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος , όπως είχε υποχρέωση, καταθέτει την αρχική δήλωση Πόθεν Έσχες, δηλώνει για το 2023 1.678.594 δολάρια, όπως και 70.000 δολάρια από ενοίκια.

Δηλώνει παράλληλα και μεγάλα ποσά σε αμοιβαία κεφάλαια, άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων αποτίμησης της 31ης Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς, όπως και 2 τραπεζικές καταθέσεις , η μία σε ευρώ και η άλλη σε δολάρια, ύψους γύρω στις 26.000 η κάθε μία.

Δηλώνει επίσης τα γνωστά ακίνητα ιδιοκτησίας του – το σπίτι στις Σπέτσες, την γονική παροχή στον Νέο Κόσμο, την ιδιοκτησία 55 στρεμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης με τη βίλα που διατίθεται προς ενοικίαση και αποφέρει τα έσοδα από τα ενοίκια – ενώ δεν δηλώνει την κατοικία του στο Κολωνάκι, μιας και αγοράστηκε μέσα στο 2024. Εντύπωση προκαλεί ότι φέρεται ο ίδιος ως ιδιοκτήτης και όχι ο Τάιλερ Μακμπέθ.

Στη δήλωση Πόθεν Έσχες αναφέρεται και η περίφημη Osios LLC, μέ έδρα το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, με κεφάλαιο 500.000 δολαρίων, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις γιορτές του 2023 – με την επισήμανση ότι έχει μεταβιβαστεί.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η εταιρεία κατέχει το 0,4% της Tiptree Marine

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ