Αρχική Ελλάδα Ρωσία: Σε κάθειρξη 21 ετών καταδικάστηκε κάτοικος της Σεβαστούπολης που κατηγορήθηκε για...

Ρωσία: Σε κάθειρξη 21 ετών καταδικάστηκε κάτοικος της Σεβαστούπολης που κατηγορήθηκε για συνεργασία με την Ουκρανία

28
0


Ένα κάτοικος της Σεβαστούπολης, στην ουκρανική Κριμαία που έχει προσαρτηθεί από τη Μόσχα, καταδικάστηκε στη Ρωσία σε 21 έτη κάθειρξης για «εσχάτη προδοσία» προς όφελος της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσίας ασφαλείας (FSB).

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι δίκες για «δολιοφθορά», «προδοσία», «τρομοκρατία» ή «κατασκοπεία» –κατηγορίες που γενικά συνοδεύονται από βαριές ποινές – έχουν αυξηθεί ως ένα μέσο περιορισμού των διαφωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνθρωπος αυτός, στρατολογημένος από τις ειδικές ουκρανικές υπηρεσίες (SBU) το 2022, κρίθηκε ένοχος ότι μετέφερε στην Ουκρανία πληροφορίες για την τοποθεσία ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη Σεβαστούπολη, λιμάνι του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την περιφερειακή πτέρυγα της FSB, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άνδρας αυτός, του οποίου η ηλικία δεν έχει αποκαλυφθεί, ετοιμαζόταν επίσης να πυρπολήσει διοικητικό κτίριο στην πόλη και έλαβε εκπαίδευση για τον σκοπό αυτό, πριν συλληφθεί από την FSB.

Για τους λόγους αυτούς, το νότιο περιφερειακό στρατοδικείο στο Ροστόφ επί του Ντον τον καταδίκασε σε 21 χρόνια κάθειρξης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία πριν από δυόμισι και πλέον χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κυρώσεις, απειλές ή ακόμα και φυλάκιση στη Ρωσία λόγω της αντίθεσής στους στον πόλεμο.



zougla.gr