Αρχική Κόσμος Ρατσισμός: Η «φυλετική επιστήμη» και η ευγονική χρηματοδοτούνται από αφεντικό της Big...

Ρατσισμός: Η «φυλετική επιστήμη» και η ευγονική χρηματοδοτούνται από αφεντικό της Big Tech

24
0


Ομάδα που προωθεί «επικίνδυνη» ιδεολογία επιστημονικού ρατσισμού συνεργάστηκε με ακροδεξιό εξτρεμιστή, αποκαλύπτουν οι καταγραφές. Ένα διεθνές δίκτυο «ακτιβιστών της επιστήμης της φυλής» που επιδιώκει να επηρεάσει τη δημόσια συζήτηση με απαξιωμένες ιδέες για τη φυλή και την ευγονική, λειτουργούσε με μυστική χρηματοδότηση από έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Μυστικές μαγνητοσκοπήσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη της οργάνωσης, η οποία δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια ως Human Diversity Foundation – HDF (Ίδρυμα Ανθρώπινης Διαφορετικότητας). Τα μέλη της χρησιμοποίησαν podcasts, βίντεο, ένα διαδικτυακό περιοδικό και ερευνητικά έγγραφα για να σπέρνουν «επικίνδυνη ιδεολογία» σχετικά με την υποτιθέμενη γενετική ανωτερότητα ορισμένων εθνοτικών ομάδων.

Η εκστρατεία κατά του ρατσισμού Hope Not Hate άρχισε να ερευνά αφού συνάντησε τον Άγγλο διοργανωτή της ομάδας, έναν πρώην καθηγητή θρησκευτικών, σε ένα ακροδεξιό συνέδριο. Το μυστικό υλικό μοιράστηκε με τον Guardian (από όπου η μετάφραση), ο οποίος διεξήγαγε περαιτέρω έρευνα μαζί με το Hope Not Hate και τους συνεργάτες του στη Γερμανία.

Υπάρχουν και ακόμα πιο ακραία παραδείγματα που ενδυναμώνονται από αυτά τα κινήματα μίσους.

Η HDF έλαβε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια από τον Andrew Conru, έναν επιχειρηματία από το Σιάτλ, ο οποίος έκανε την περιουσία του από ιστοσελίδες γνωριμιών, αποκαλύπτουν οι καταγραφές. Αφού τον προσέγγισε ο Guardian, ο Conru απέσυρε την υποστήριξή του, λέγοντας ότι η ομάδα φαίνεται να έχει παρεκκλίνει από την αρχική της αποστολή της «αμερόληπτης ακαδημαϊκής έρευνας».

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, τα πρώτα πειράματα ευγονικής και η θεωρία τους ξεκίνησε στις ΗΠΑ.

Τι είναι ο επιστημονικός ρατσισμός και πού αποσκοπεί

Αν και παραμένει μια περιθωριακή οργάνωση, η HDF αποτελεί μέρος ενός κινήματος για την αποκατάσταση της λεγόμενης επιστήμης της φυλής ως θέμα ανοιχτής συζήτησης. Χαρακτηρισμένη ως επιστημονικός ρατσισμός από τους επικρατέστερους ακαδημαϊκούς, προσπαθεί να αποδείξει βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών, όπως υψηλότερο μέσο IQ ή τάση για διάπραξη εγκλημάτων.

Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι η ανισότητα μεταξύ των ομάδων εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική και όχι από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι διακρίσεις. Η δρ Rebecca Sear, διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού και Εξέλιξης στο Πανεπιστήμιο Brunel, την περιέγραψε ως μια «επικίνδυνη ιδεολογία» με πολιτικούς στόχους και συνέπειες στον πραγματικό κόσμο. Όπως και στην Ελλάδα.

«Ο επιστημονικός ρατσισμός έχει χρησιμοποιηθεί για να επιχειρηματολογήσει κατά οποιασδήποτε πολιτικής που επιχειρεί να μειώσει τις ανισότητες μεταξύ φυλετικών ομάδων», όπως δήλωσε. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για να «υποστηρίξει πιο περιοριστικές μεταναστευτικές πολιτικές, όπως η μείωση της μετανάστευσης από πληθυσμούς με υποτιθέμενο “χαμηλό δείκτη νοημοσύνης”».

Σε μια συνομιλία, ο οργανωτής της HDF καταγράφηκε να συζητά την «επαναμετανάστευση» – έναν ευφημισμό για τη μαζική απομάκρυνση των εθνικών μειονοτήτων – λέγοντας: «Πρέπει απλώς να πληρώσεις τους ανθρώπους για να γυρίσουν στα σπίτια τους». Ο όρος έχει γίνει σύνθημα της σκληρής δεξιάς, με τον Ντόναλντ Τραμπ να τον χρησιμοποιεί τον Σεπτέμβριο για να περιγράψει τις δικές του πολιτικές σε μια ανάρτηση στο X που έχει προβληθεί 56 εκατομμύρια φορές.

Μια μυστική λέσχη αφιερωμένη στην αποκατάσταση της εξουσίας της «λευκής κοινωνίας»

Στη Γερμανία, οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους τον Φεβρουάριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι πολιτικοί είχαν συμμετάσχει σε συνέδριο για την «επαναμετανάστευση» στο Πότσνταμ. Μεταξύ των συνέδρων ήταν και ένας ακτιβιστής με το όνομα Erik Ahrens. Ήδη διαβόητος στη Γερμανία, έχει χαρακτηριστεί «ακροδεξιός εξτρεμιστής» από τις αρχές, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αποτελεί «εξαιρετικά υψηλό» κίνδυνο, ιδίως όσον αφορά τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων.

Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει ότι ο Ahrens πέρασε μήνες συνεργαζόμενος με μέλη της HDF.

Σε μια sold-out εκδήλωση στο Λονδίνο πέρυσι, ο Ahrens καταγράφηκε να προτρέπει το ακροατήριό του να ενταχθεί σε μια μυστική λέσχη αφιερωμένη στην αποκατάσταση της εξουσίας της «λευκής κοινωνίας». Αργότερα, καυχιόταν ότι πέρασε τον επόμενο χρόνο «ταξιδεύοντας από μεγάλη πόλη σε μεγάλη πόλη, στήνοντας αυτούς τους πυρήνες».

Πλέον οι οπαδοί της Ευγονικής πωλούν και φούτερ με κουκούλα online.

Ρατσιστής και youtuber είχε ως στόχο την δημιουργία μιας ελίτ ομάδας

Ένα βράδυ του περασμένου Οκτωβρίου, 90 κάτοχοι εισιτηρίων που πλήρωσαν, έφτασαν στο Little Ship, ένα ιστιοπλοϊκό κλαμπ στον Τάμεση, για τη διάλεξη ενός YouTuber σχετικά με την υποτιθέμενη γενετική παρακμή του δυτικού πολιτισμού. Ο πρώτος που απευθύνθηκε στην αίθουσα ήταν ένας νεαρός άνδρας με κοντό καστανόξανθα μαλλιά.«Γεια σας, κυρίες και κύριοι», είπε ο Ahrens. «Εργάζομαι για το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία ως σύμβουλος».

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι το κορυφαίο ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας και η υποστήριξη για τις σκληρές πολιτικές του στο μεταναστευτικό αυξάνεται. Αφού απαρίθμησε τις πρόσφατες δημοσκοπικές νίκες, ο Ahrens στράφηκε στην ευρωπαϊκή τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Τα πανεπιστήμια ήταν εκεί όπου η κοινωνία –  δυτικοευρωπαϊκή, λευκή κοινωνία – συνήθιζε να παράγει ελίτ ικανές να ασκήσουν εξουσία», είπε.

«Η οργάνωση με την οποία συνεργάζομαι κάνει πιο συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας τέτοιας ελίτ», υποστήριξε στη συνέχεια. «Το κάνουμε αυτό εν μέρει μέσω της προβολής στα μέσα ενημέρωσης, εν μέρει μέσω της συνομιλίας με ανθρώπους επί τόπου και εν μέρει μέσω της δικτύωσης, η οποία λαμβάνει χώρα περισσότερο παρασκηνιακά».

Ένας σύμβουλος του επικεφαλής υποψηφίου του AfD στις φετινές ευρωεκλογές, ο Ahrens, δραστηριοποιείται πλέον εκτός των γραμμών του. Το κόμμα αποστασιοποιήθηκε από αυτόν μετά από μια σειρά αντιπαραθέσεων.

Υπό παρακολούθηση ως εξτρεμιστής

Το γραφείο προστασίας του Συντάγματος του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής, έχει εγγράψει τον Ahrens στη λίστα παρακολούθησης. Σε δήλωσή του προς τους συνεργάτες του Guardian, Der Spiegel και Paper Trail Media, ο διευθυντής του γραφείου, Jörg Müller, τον περιέγραψε ως «αντισυνταγματικό».

«Λόγω της μεγάλης εμβέλειάς του στα κοινωνικά δίκτυα και της σημαντικής αυτοριζοσπαστικοποίησής του, εκτιμούμε ότι ο κίνδυνος που εγκυμονεί -ιδίως όσον αφορά τους νέους- είναι εξαιρετικά υψηλός».

Χωρίς να το γνωρίζει ο Ahrens, η ομιλία του στο Little Ship καταγραφόταν. Ένας ερευνητής της Hope Not Hate πέρασε περισσότερο από ένα χρόνο μυστικά υποδυόμενος έναν επίδοξο δωρητή, βιντεοσκοπώντας κρυφά έναν ευρύ κύκλο ακτιβιστών και ακαδημαϊκών με ενδιαφέρον για τη φυλετική επιστήμη και την ευγονική.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Matthew Frost. Πρώην δάσκαλος σε ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου με ετήσιο κόστος 30.000 λιρών, ο Frost ήταν μέχρι πρόσφατα εκδότης του διαδικτυακού περιοδικού και του podcast Aporia. Δημοσιεύει με το όνομα Matthew Archer.

H «ευγονική» αποτέλεσε την αφορμή για δεκάδες πειράματα σε ανθρώπους από το καθεστώς των Ναζί. Αναψυχή, φίλοι και υγεία γράφει το πόστερ, με το αρχετυπικό ξανθό παιδί για τους ναζί.

Ήθελε να φτιάξει μια ομάδα στα πρότυπα των SS και να γίνει Φύρερ

Μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οι Frost και Ahrens κινηματογραφήθηκαν να παρουσιάζουν σχέδια για αυτό που αποκαλούσαν «λέσχη κυρίων», με τα μέλη να πληρώνουν για τη δικτύωση και τα μαθήματα κατάρτισης.

Αν και το σχέδιο φαίνεται ότι έχει πλέον εγκαταλειφθεί, ο Ahrens φάνηκε να υπονοεί ότι οι νεοσύλλεκτοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια ομάδα ελίτ κατά το πρότυπο των SS, της παραστρατιωτικής πτέρυγας του ναζιστικού κόμματος. Στην οθόνη του τηλεφώνου του, ανέβασε ένα βίντεο με μυώδεις άνδρες να γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλον σε ένα χωράφι, υπό την επίβλεψη ενός εκπαιδευτή ασκήσεων.«Αυτό θέλουμε να φτιάξουμε κι εμείς», είπε.

«Γνωρίζετε την ιστορία των SS;» ρώτησε. «Δεν είχαν τεστ IQ και τέτοια πράγματα είχαν, ας πούμε, ορισμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Αλλά η αρχή είναι η ίδια. Παίρνεις την ελίτ». Ο Ahrens είπε ότι είχε φιλοδοξίες να διεκδικήσει ο ίδιος πολιτικό αξίωμα. «Το όραμά μου είναι στην πραγματικότητα να βάλω μια μέρα υποψηφιότητα στη Γερμανία, με τρόπο σαν τον Τραμπ. Δεν έχει γίνει εδώ και 100 χρόνια. Να διοικήσω ένα λαϊκιστικό κίνημα με επίκεντρο ένα πρόσωπο».

Προς το τέλος του δείπνου, ο Ahrens υπερηφανεύτηκε για την αφοσίωσή του στον σκοπό του. «Είναι όλα μέσα. Ζούμε πλέον για τον αγώνα».

Απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις, ο Ahrens δήλωσε ότι οι άνδρες στο εκπαιδευτικό βίντεο συμμετείχαν σε «ειρηνικές και νόμιμες δραστηριότητες» και ότι ο ίδιος είχε προτείνει «εβδομαδιαία καταφύγια για την ανάπτυξη του χαρακτήρα και τη δημιουργία δικτύου μεταξύ ιδιαίτερα επιλεγμένων συμμετεχόντων». Αντί για τα SS, είπε ότι θα μπορούσε «εξίσου καλά να είχε αναφερθεί σε οποιονδήποτε άλλο “επιλεγμένο εσωτερικό κύκλο” με υψηλές απαιτήσεις εισόδου ως ιστορικό παράδειγμα».

Αυτό είναι το οργανόγραμμα της HDF.

Θα προτιμούσαμε να μας διαβάζουν μερικοί δισεκατομμυριούχοι παρά 10.000 φυσιολογικοί νέοι

Ο Frost άρχισε να δημοσιεύει στο Substack τον Απρίλιο του 2022. Από την πρώτη του δημοσίευση – με τίτλο «Ο πιο έξυπνος Ναζί», σχετικά με τα τεστ IQ που χορηγήθηκαν στις δίκες της Νυρεμβέργης – το ενημερωτικό του δελτίο, Aporia, έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς επιστημονικές δημοσιεύσεις της πλατφόρμας, με περισσότερους από 14.000 συνδρομητές και εκατοντάδες δημοσιεύσεις και podcasts.

«Θα προτιμούσαμε να μας διαβάζουν μερικοί δισεκατομμυριούχοι παρά 10.000 φυσιολογικοί νέοι», δήλωσε ο Frost. «Κρίνοντας από τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, αυτό συμβαίνει ήδη. Μπορώ να κοιτάξω προς τα κάτω, μπορώ να δω ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους … μπορώ να δω πολύ σημαντικούς ανθρώπους, και αυτό είναι που θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω».

Το ιστολόγιο πωλήθηκε στην HDF νωρίς στην ανάπτυξή του και αποτελούσε το βασικό μέρος του βραχίονα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε ο Frost. Το Aporia παρουσιάζει την παραγωγή του ως αμερόληπτη διερεύνηση αμφιλεγόμενων ιδεών. Ωστόσο, ορισμένα από τα περιεχόμενά του φαίνεται να έχουν γίνει σταδιακά πιο εξώφθαλμα ακροδεξιά, με τίτλους όπως «Τι είναι η λευκή ταυτότητα;» και «Η Αμερική πρέπει να έχει φυλετικό ρεαλισμό».

Ο Frost περιέγραψε ως στόχο του να επηρεάσει την ευρύτερη κοινωνία, λέγοντας ότι ήθελε «να γίνει κάτι μεγαλύτερο, να γίνει αυτό το πολιτικό, πρωτοπόρο think tank και να εισχωρήσει στα παραδοσιακά θεσμικά όργανα». Οι mainstream συγγραφείς είχαν ανατεθεί από την Aporia για «νομιμοποίηση μέσω συνεργασίας».

Η εμβέλεια της Aporia είναι περιορισμένη, αλλά ορισμένες από τις ιδέες που δημοσιεύει κερδίζουν έδαφος

Ο Trump, ο οποίος έχει υποσχεθεί μαζικές απελάσεις σε περίπτωση που κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε τον περασμένο μήνα: «Έχουμε πολλά κακά γονίδια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή». Τον Ιούνιο ο Steve Sailer, στον οποίο πιστώνεται η μετονομασία του επιστημονικού ρατσισμού σε «ανθρώπινη βιοποικιλότητα», έλαβε βήμα από τον πρώην δημοσιογράφο του Fox News Tucker Carlson στο podcast του.

Η γλώσσα της φυλετικής επιστήμης διηθείται στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένας υποψήφιος για το κόμμα Μεταρρύθμιση του Νάιτζελ Φάρατζ αποκηρύχθηκε αυτό το καλοκαίρι αφού ανακαλύφθηκε ότι είχε ισχυριστεί: «Με την εισαγωγή πλήθους υποσαχάριων Αφρικανών συν μουσουλμάνων που διασταυρώνονται, ο δείκτης νοημοσύνης βρίσκεται σε σοβαρή πτώση».

Εκτός από την Aporia, ο Frost ισχυρίστηκε ότι η ομάδα έλεγχε την παραγωγή ενός YouTuber που ονομάζεται Edward Dutton, ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση Little Ship του Οκτωβρίου, ο οποίος έχει περισσότερους από 100.000 ρατσιστές συνδρομητές στο κανάλι του.

Γνωστός για τις διατριβές του για τη «δυσγονική», έναν όρο για την υποτιθέμενη υποβάθμιση του γενετικού αποθέματος, στα πρόσφατα βίντεο του Dutton περιλαμβάνεται ένα με τίτλο: «Έχεις μεγαλύτερη συγγένεια με έναν τυχαίο λευκό παρά με το μισό αφρικανικό παιδί σου». Σε ένα άλλο, περιόδευσε στο Clacton-on-Sea φορώντας γραβάτα, περιγράφοντάς το ως «μία από τις πιο δυσγενείς πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου».

Αφίσα ευγονικής στην έκθεση «Θαύματα της ζωής» στο Βερολίνο το 1935 με δημογραφικές προβλέψεις υπό την υπόθεση της υψηλότερης γονιμότητας των «κατώτερων» (Minderwertige) σε σχέση με τους «ανώτερους» (Höherwertige). Σαν να μην έχει περάσει μια μέρα.

«Η φυλετική καθαρότητα είναι μια φανταστική έννοια»

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ περιγράφουν τον επιστημονικό ρατσισμό ως «ένα οργανωμένο σύστημα κατάχρησης της επιστήμης για την προώθηση ψευδών επιστημονικών πεποιθήσεων στις οποίες οι κυρίαρχες φυλετικές και εθνοτικές ομάδες θεωρούνται ανώτερες».

Η ιδεολογία στηρίζεται στην ψευδή πεποίθηση ότι οι «φυλές» είναι ξεχωριστές και διακριτές. «Η φυλετική καθαρότητα είναι μια φανταστική έννοια», δήλωσε ο Δρ Adam Rutherford, λέκτορας γενετικής στο University College του Λονδίνου. «Δεν υπάρχει, δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ, αλλά είναι σύμφυτη με το πρόγραμμα του επιστημονικού ρατσισμού».

Ο καθηγητής Alexander Gusev, ποσοτικός γενετιστής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι «σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία επιστημονική απόδειξη» για τις βασικές αρχές του επιστημονικού ρατσισμού.

Η συγγραφέας Angela Saini, συγγραφέας ενός βιβλίου σχετικά με την επιστροφή της επιστήμης της φυλής, έχει περιγράψει πώς αυτή έχει τις ρίζες της σε επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την υπεράσπιση της αποικιοκρατίας και αργότερα της ναζιστικής ευγονικής και σήμερα μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί για να «στηρίξει» «πολιτικές απόψεις». Πλέον έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Σε πολλαπλές συζητήσεις, οι διοργανωτές του HDF άφησαν να εννοηθεί ότι τα ενδιαφέροντά τους ήταν επίσης πολιτικά. Ο Frost φάνηκε να εκφράζει την υποστήριξή του σε αυτό που αποκάλεσε «παλιννόστηση», το οποίο ο Ahrens του είχε πει ότι θα ήταν η βασική πολιτική του AfD σε περίπτωση που το κόμμα κέρδιζε την εξουσία.

Προπαγανδιστική διαφάνεια που παρήχθη από το Γραφείο Προπαγάνδας του Ράιχ και δείχνει το κόστος σίτισης ενός ατόμου με κληρονομική ασθένεια. Η απεικόνιση δείχνει ότι μια ολόκληρη οικογένεια υγιών Γερμανών μπορεί να ζήσει για μία ημέρα με τα ίδια 5,50 Ράιχσμαρκ που κοστίζει η συντήρηση ενός αρρώστου για το ίδιο χρονικό διάστημα. Χρονολογία 1936.

Φανταστείτε: ένα νέο γερμανικό κράτος

«Φανταστείτε: ένα νέο γερμανικό κράτος», είπε. «Φανταστείτε αν το πετύχουν αυτό. Δεν θα ήταν ωραίο. Είναι σαν να είσαι πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο. Είναι η δουλειά σου. Δεν προσκάλεσες εσύ αυτούς τους ανθρώπους μέσα. Απλά πρέπει να πληρώσεις τους ανθρώπους για να πάνε σπίτι τους, οτιδήποτε. Πάρε δύο πολεμικά πλοία στις ακτές του Μαρόκου και πες ότι θα κάνεις αυτό. Είμαστε πιο έξυπνοι από εσάς, είμαστε δυνατότεροι από εσάς, θα το κάνετε».

Οι ηγέτες του AfD έχουν αρνηθεί οποιοδήποτε σχέδιο για μαζικές απελάσεις, οι οποίες απαγορεύονται από τη δεκαετία του 1960 βάσει του πρωτοκόλλου 4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο νόμος απαιτεί από τα δικαστήρια να εξετάζουν ξεχωριστά κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Στην ίδια συνομιλία, η οποία έλαβε χώρα λίγο μετά την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας, ο Φροστ δήλωσε ότι η ισραηλινή πολιτική τάξη «το καταλαβαίνει ενστικτωδώς, ότι οι Παλαιστίνιοι είναι διαφορετικοί. Ότι δεν μπορούν να λογικευτούν. Δεν μπορείς να τους εκπαιδεύσεις. Πρέπει να τους περιορίσεις. Το καταλαβαίνουν αυτό. Ομοίως η ηγεσία της Χαμάς καταλαβαίνει ορισμένα πράγματα για τους Εβραίους Ασκενάζι. Όπως όλοι μας».

Ο Frost είπε ότι απέρριψε κάθε υπόνοια ακραίων πεποιθήσεων. «Δυστυχώς, στην πραγματικότητα, είναι μερικές φορές απαραίτητο να συνεργαστούμε με ανεπιθύμητους ανθρώπους για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση βασικών επιστημονικών ερευνών που προορίζονται να ωφελήσουν την ανθρωπότητα», είπε. «Ωστόσο, δεν είμαι πολιτικά ευθυγραμμισμένος με καμία «ακροδεξιά» ιδεολογία, ούτε έχω απόψεις που θα μπορούσαν εύλογα να χαρακτηριστούν ως τέτοιες».

Ο Emil Kirkegaard ιδιοκτήτης της HDF.

«Υπόγεια ερευνητική πτέρυγα»

Ο ιδιοκτήτης της HDF, Emil Kirkegaard, έχει κάνει παρόμοια σχόλια σχετικά με την «παλιννόστηση», λέγοντας για οικογένειες που έχουν εγκατασταθεί για δύο ή τρεις γενιές: «Υποστηρίζω γενικά πολιτικές που τους πληρώνουν για να φύγουν». Ο Kirkegaard, ο οποίος φαίνεται να χρησιμοποιεί επίσης το όνομα William Engman, είναι συγγραφέας περισσότερων από 40 άρθρων που δημοσιεύθηκαν από το Mankind Quarterly, ένα βρετανικό φυλετικό επιστημονικό περιοδικό που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960.

Με καταγωγή από τη Δανία και τώρα ζει στη Γερμανία, είναι επικεφαλής μιας «υπόγειας ερευνητικής πτέρυγας» της HDF, όπως την περιγράφει ο Frost, η οποία αποτελείται από περίπου 10 ερασιτέχνες ερευνητές και ακαδημαϊκούς.

Τα τρέχοντα έργα του HDF, τα οποία συζητήθηκαν σε μια βιντεοκλήση μεταξύ της ομάδας πέρυσι με επικεφαλής τον Kirkegaard, περιλάμβαναν μελέτες σχετικά με τη «διεθνή δυσγονική», το κατά πόσον οι εφαρμογές γνωριμιών μεταβάλλουν την ανθρώπινη αναπαραγωγή, το κατά πόσον οι άνθρωποι με προοδευτικές απόψεις είναι ψυχικά άρρωστοι ή το κατά πόσον οι συντάκτες της Wikipedia είναι πολύ αριστεροί.

Ο Kirkegaard απάντησε λέγοντας: «Το HDF δεν εμπλέκεται στην πολιτική. Δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα. Αν πρέπει κανείς να αποδώσει κάποιες εταιρικές αξίες στο HDF, αυτές είναι εκείνες του Διαφωτισμού: λογική, επιστήμη, ανοιχτό μυαλό και ελευθερία του λόγου».

Ο κύριος χρηματοδότης έγινε πλούσιος πουλώντας την ιστοσελίδα γνωριμιών που έφτιαξε

Ο Andrew Conru ίδρυσε την πρώτη του διαδικτυακή επιχείρηση ενώ σπούδαζε μηχανολόγος μηχανικός στο Στάνφορντ. Το 2007, πέτυχε το τζακ ποτ, πουλώντας την ιστοσελίδα γνωριμιών Adult Friend Finder στην εταιρεία πορνογραφίας Penthouse έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα τελευταία χρόνια, ο επιχειρηματίας έχει στρέψει την προσοχή του στο να χαρίζει τα χρήματά του, δηλώνοντας στον προσωπικό του ιστότοπο: «Απώτερος στόχος μου δεν είναι να συγκεντρώσω πλούτο ή διακρίσεις, αλλά να αφήσω μια διαρκή, θετική επίδραση στον κόσμο».

Το ίδρυμά του έχει δώσει εκατομμύρια σε ένα ευρύ και ενίοτε αντιφατικό φάσμα σκοπών, μεταξύ των οποίων μια θεατρική ομάδα του Σιάτλ, μια δεξαμενή σκέψης για το κλίμα και μια εγκατάσταση επανένταξης κατοικίδιων ζώων, καθώς και σε λιγότερο προοδευτικούς αποδέκτες: μια αντιμεταναστευτική ομάδα που ονομάζεται Κέντρο Μελετών Μετανάστευσης και το Turning Point USA, το οποίο διατηρεί μια λίστα παρακολούθησης πανεπιστημιακών καθηγητών που υποστηρίζει ότι προωθούν την αριστερή προπαγάνδα.





in.gr