Αρχική Ελλάδα Πρεμιέρα για τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Renault Twingo – Πότε...

Πρεμιέρα για τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Renault Twingo – Πότε θα κυκλοφορήσει;

27
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Renault μάς έδειξε για πρώτη φορά την τέταρτη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Twingo, το Νοέμβριο του 2023. Τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό, στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό ο Twingo E-Tech αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο μιας ιστορίας που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και προϊδεάζει για την τέταρτη γενιά Twingo παραγωγής, η οποία θα είναι διαθέσιμη το 2026. Θα έχει αρχική τιμή κάτω από 20.000 ευρώ, εκπληρώνοντας τη δέσμευση της Renault να καταστήσει την ηλεκτρική κινητικότητα προσιτή σε όλο και περισσότερους ανθρώπους – όπως κάνει και με τα άλλα μοντέλα της ηλεκτρικής της γκάμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδίαση του νέου Renault Twingo είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένη από την πρώτη γενιά της δεκαετίας του ’90. Ωστόσο, απομακρύνεται από την τρίθυρη διαμόρφωση του προκατόχου του, επιλέγοντας μια πιο πρακτική πεντάθυρη σχεδίαση. Σίγουρα όμως ξεχωρίζουν οι μοντέρνες νέες πινελιές όπως οι ημικυκλικές μονάδες φωτισμού LED που δίνουν έναν πιο παιχνιδιάρικο και up-to-date χαρακτήρα.

Παράλληλα, οι χειρολαβές για τις μπροστινές πόρτες ενσωματώνονται άψογα μέσα σε έναν φωτιζόμενο κύκλο, ενώ οι πίσω είναι διακριτικά κρυμμένες στις κολόνες C. Αυτός ο έξυπνος σχεδιασμός επιτρέπει στο νέο Twingo να υιοθετήσει την πρακτικότητα ενός πεντάθυρου αμαξώματος, διατηρώντας παράλληλα την οπτική ουσία του τρίθυρου προκάτοχου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα, η Renault δεν αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Twingo, ωστόσο τόνισε ότι θα έχει μέση κατανάλωση ενέργειας μόλις 10 kWh/100 χλμ. Παράλληλα θα επιτυγχάνει έως και 75% μείωση των εκπομπών CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, συγκριτικά με ένα μέσο ευρωπαϊκό φετινό όχημα με θερμικό κινητήρα.



zougla.gr