Αρχική Ελλάδα Πορτογαλία: Η Μπενφίκα παραπέμφθηκε σε δίκη για διαφθορά

Πορτογαλία: Η Μπενφίκα παραπέμφθηκε σε δίκη για διαφθορά

28
0


Η πορτογαλική δικαιοσύνη κατηγόρησε επίσημα την εταιρεία διαχείρισης της Μπενφίκα για στημένους αγώνες μεταξύ 2016 και 2019, ανέφεραν σήμερα (15/10) μέσα ενημέρωσης, ενώ ο σύλλογος διαβεβαίωσε ότι θα αμυνθεί έναντι αυτών των «αβάσιμων κατηγοριών».

Το κατηγορητήριο στοχεύει τους νομικούς εκπροσώπους «δύο αθλητικών εταιρειών» και αφορά υποψίες για «επιδεινούμενη ενεργητική και παθητική διαφθορά» ιδίως στο πλαίσιο «αντιαθλητικής συμπεριφοράς», επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας σε ανακοίνωση, χωρίς να κατονομάσει τα εμπλεκόμενα άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, η εισαγγελία είναι πεπεισμένη ότι η Μπενφίκα παραχώρησε οικονομικά πλεονεκτήματα στη Βιτόρια Σετούμπαλ, τα οποία, ως αντάλλαγμα, θα έκαναν σκόπιμα ευκολότερη τη ζωή του συλλόγου της Λισαβόνας κατά τη διάρκεια των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων.

Τα ποσά που καταβλήθηκαν μέσω «πλασματικών επιχειρήσεων» είχαν σκοπό να «προωθήσουν τα συμφέροντα» ενός από τους συλλόγους, «ιδιαίτερα όσον αφορά τα αθλητικά αποτελέσματα», ανέφερε στο δελτίο τύπου του το Κεντρικό Τμήμα Ερευνών και Εγκληματικών Δράσεων, το υποκατάστημα της αρμόδιας εισαγγελίας για σοβαρό οικονομικό έγκλημα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να επιβληθεί στους δύο εμπλεκόμενους συλλόγους «επικουρική ποινή αναστολής συμμετοχής σε αθλητικούς αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Πορτογαλία, η Μπενφίκα τερμάτισε την περασμένη σεζόν στη 2η θέση στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο Champions League.

«Η Μπενφίκα θα υπερασπιστεί τον εαυτό της, χωρίς δισταγμό, από όλες τις αβάσιμες κατηγορίες, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη αναλυθεί, αυτές είναι αβάσιμες» αντέδρασε ο σύλλογος, διευκρινίζοντας ότι οι υποψίες που σχετίζονται με «πράξεις που φέρονται να αποδίδονται στον πρώην πρόεδρο και πρώην σύμβουλο».

Ως εκ τούτου, ο κύριος κατηγορούμενος στην ανακοινωθείσα δίκη είναι ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, ο οποίος διηύθυνε τον σύλλογο για 18 χρόνια μέχρι τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2021, ως μέρος μιας άλλης υπόθεσης που σχετίζεται με πράξεις παραβίασης εμπιστοσύνης και απάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο νυν πρόεδρος του συλλόγου, ο πρώην διεθνής Πορτογάλος Ρουί Κόστα, από την πλευρά του θα κληθεί να καταθέσει στη δίκη, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί.

Σε άλλη υπόθεση, η εταιρεία που διαχειρίζεται την Μπενφίκα και αρκετοί από τους διευθυντές της κατηγορήθηκαν πέρυσι για φορολογική απάτη επειδή, σύμφωνα με την εισαγγελία, δημιούργησαν ένα ταμείο εκδίδοντας πλαστά τιμολόγια.



zougla.gr