Αρχική Ελλάδα Ο 16χρονος «Αρμάντο» που έκλεβε από τα… 8 του και έχει συλληφθεί...

Ο 16χρονος «Αρμάντο» που έκλεβε από τα… 8 του και έχει συλληφθεί 38 φορές!

35
0


Ο αείμνηστος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν ένας βιρτουόζος του ποδοσφαίρου. Το ταλέντο του είχε αναγνωριστεί από πολύ μικρή ηλικία και ποτέ δεν περνούσε απαρατήρητος. Το ίδιο συνέβη, για διαφορετικούς λόγους, και για έναν άλλο «Αρμάντο» που σε ηλικία μόλις 16 ετών έχει «αναγνωριστεί» το ταλέντο του στις κλοπές και στις ληστείες.

Γιατί όταν σε αυτή την ηλικία έχει συλληφθεί… 38 φορές (!) τότε σίγουρα έχει διαλέξει το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr, φέρνει στη δημοσιότητα μια από τις λίγες περιπτώσεις ανηλίκων που απασχολούν συνεχώς τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές με τις παράνομες πράξεις τους. Από την ηλικία των… οκτώ ετών ξεκίνησε τις κλοπές και τις μικροληστείες στο κέντρο της Αθήνας. Το νεαρό της ηλικίας του ήταν αυτό που τον γλίτωνε κάθε φορά που πήγαινε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων φορώντας χειροπέδες. Την τελευταία φορά όμως, εξάντλησε τις πιθανότητες του. Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με άλλα έξι άτομα, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, λήστεψαν δυο 19χρονους στο σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό την ώρα που γυρνούσαν από νυχτερινή διασκέδαση.

Τους άρπαξαν από το λαιμό δυο αλυσίδες αξίας πέντε και δυο χιλιάδων ευρώ. Τα θύματα της ληστείας ειδοποίησαν την αστυνομία και ύστερα από αναζητήσεις εντόπισαν την ομάδα των νεαρών. Μόλις είδαν τους αστυνομικούς έσπευσαν να εξαφανιστούν αλλά ο «Αρμάντο» δεν τα κατάφερε και συνελήφθη. Στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου οδηγήθηκε, τον αναγνώρισαν.

Ένα από τα θύματα φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς την επίθεση που δέχτηκε. «Ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά μου δυο άτομα και ο ένας μου ζήτησε τσιγάρα. Ο άλλος με έπιασε από το χέρι και προσπάθησε να μου πάρει τα πράγματα που είχα στη τσέπη μου. Το άλλο άτομο μου έκανε κεφαλοκλείδωμα και μου πήρε την αλυσίδα με τον χρυσό σταυρό. Τράπηκαν σε φυγή και μαζί με τον φίλο μου τους κυνηγήσαμε για λίγο αλλά δεν καταφέραμε να τους πιάσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός… «βιρτουόζος της παρανομίας» οδηγήθηκε στα δικαστήρια. «Παρά το αντικειμενικό προβληματικό παρελθόν για τον εντολέα μου σε ηλικία μόλις 16 ετών στη συγκεκριμένη υπόθεση η εμπλοκή του δεν προκύπτει από κανένα αντικειμενικό στοιχείο. Μιλάμε για μια αυτόφωρη σύλληψη και δεν βρέθηκε τίποτα πάνω του από τα κλοπιμαία. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά της υπεράσπισης είναι να αναδείξει ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών ότι το παρελθόν δεν μπορεί να είναι ο μόνος και ο κύριος γνώμονας για την ποινική μεταχείριση του εντολέως μου» υποστήριξε ο συνήγορος του νεαρού, Παναγιώτης Μαριόλης.

Ο δικηγόρος του 16χρονου Παναγιώτης Μαριόλης

«Στηλιτεύουμε την βία σε βάρος των ανηλίκων, πλην όμως η συμμετοχή του εντολέα μου ουδόλως προκύπτει στη συγκεκριμένη δικογραφία καθώς δεν υπήρχε καν η φυσική παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος» επισημαίνει η δεύτερη δικηγόρος του 16χρονου, Θεανώ Νάκου. Τελικά, ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή και μετά την απολογία του πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Η δικηγόρος του 16χρονου Θεανώ Νάκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr