Αρχική Ελλάδα Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα για τη δολοφονία του

Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα για τη δολοφονία του

34
0


Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα να εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες πριν σκοτωθεί από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, δήλωσαν τρεις ιρανικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Χαμενεΐ ανησυχεί επίσης έντονα για την ισραηλινή διείσδυση σε ανώτερες κυβερνητικές βαθμίδες της Τεχεράνης.

Όσον αφορά τον Νασράλα, ο Χαμενεΐ φέρεται μετά τις εκρήξεις στις συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ να παρακάλεσε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ να φύγει από το Ιράν, επικαλούμενος αναφορές των μυστικών υπηρεσιών που έδειχναν ότι το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της οργάνωσης και σχεδίαζε να τον σκοτώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο, ενημέρωσε τον Νασράλα μέσω του ανώτερου διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, ταξίαρχου Αμπάς Νιλφορουσάν. Ο εν λόγω Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος σκοτώθηκε στον ίδιο βομβαρδισμό που σκοτώθηκε και ο Νασράλα στη Βηρυτό.

Σημειώνεται ότι ο Χαμενεΐ, ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία στο εσωτερικό του Ιράν από το Σάββατο, διέταξε προσωπικά, όπως ανακοινώθηκε, την εκτόξευση περίπου 180 βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για τις δολοφονίες των Νασράλα, Νιλφορουσάν αλλά και του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε τους περισσότερους από τους 180 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον της χώρας. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι της βοήθησαν το Ισραήλ στην αποτροπή της επίθεσης, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει αυτές τις χώρες, λέγοντας ότι «θα τις αφήσει να μιλήσουν από μόνες τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr