Αρχική Ελλάδα Νετανιάχου: «Έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στους πυραύλους του Ιράν»

Νετανιάχου: «Έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στους πυραύλους του Ιράν»

27
0


Διάγγελμα προς τους Ισραηλινούς πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προαναγγέλοντας επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν ως αντίποινα στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα η Τεχεράνη. Μάλιστα, ο Νετανιάχου, στο μήνυμά του, διαμήνυσε πως είναι καθήκον της χώρας του να απαντήσει.

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα τη δεχτεί» διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και αυτό πρόκειται να κάνουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ξεκίνησε τη δήλωσή του αναφέροντας την πρόοδο του Ισραήλ στον πόλεμο τον τελευταίο μήνα. «Πριν από περίπου ένα μήνα, προς το τέλος της καταστροφής των ταγμάτων της Χαμάς στη Γάζα – αρχίσαμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που έδωσα στους κατοίκους του βορρά. Εξαφανίσαμε τον Νασράλα και το ανώτατο κλιμάκιο της Χεζμπολάχ. Εξαλείψαμε τους διοικητές της δύναμης Ραντουάν που σχεδίαζαν να εισβάλουν στη Γαλιλαία και να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη και πιο τρομερή σφαγή των πολιτών μας από αυτή της 7ης Οκτωβρίου».

«Ήδη δύο φορές, το Ιράν έχει εκτοξεύσει και έχουμε αναχαιτίσει εκατοντάδες πυραύλους από τη μεγαλύτερη επίθεση βαλλιστικών πυραύλων στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα είχε δεχτεί μια τέτοια επίθεση, όπως το Ισραήλ, και θα απαντήσουμε σε αυτές τις επιθέσεις» κατέληξε στο διάγγελμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Επίθεση Νετανιάχου σε Μακρόν

Παράλληλα, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον Εμανουέλ Μακρόν που ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο στην πώληση όπλων στο Ισραήλ. «Τι ντροπή. Το Ισραήλ θα νικήσει με ή χωρίς την υποστήριξή τους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός απαντά στο Ιράν

Τα σχόλια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήρθαν περίπου μισή ώρα μετά τον επικεφαλής εκπρόσωπο του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι που έκανε επίσης μια δήλωση στον Τύπο για να ενημερώσει την πρόοδο του IDF κατά τη διάρκεια των μεγάλων διακοπών και του Shabbat.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι αναφέρθηκε επίσης στην απάντηση του Ισραηλινού Στρατού στο Ιράν, λέγοντας: «Ο Ισραηλινός Στρατός θα απαντήσει στο Ιράν με τον χρόνο και τον τρόπο που κρίνει σκόπιμο, και οι κατευθυντήριες γραμμές δημόσιας ασφάλειας θα ενημερωθούν όταν συμβεί».

Ιρανός ΥΠΕΞ: «Η απάντηση του Ιράν σε οποιαδήποτε επίθεση του Ισραήλ θα είναι πιο ισχυρή»

«Η απάντηση του Ιράν σε οποιαδήποτε επίθεση από το Ισραήλ θα είναι πιο ισχυρή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Σεγέντ Αμπάς Αραγκτσί σε ανάρτησή του στο X.

«Τόνισα ότι το Ιράν θα σταθεί δίπλα στην Αντίσταση σε οποιαδήποτε κατάσταση. Επίσης, έγινε σαφές ότι η απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση από το ισραηλινό καθεστώς θα είναι ισχυρότερη – και θα βάλουν σε δοκιμασία την αποφασιστικότητά μας», έγραψε ο Σεγέντ Αμπάς Αραγκτσί, ο οποίος συνόδευε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του με τον Μπασάρ Αλ-Άσαντ, τον πρόεδρο της Συρίας, μετά τις συνομιλίες που είχαν για περιφερειακά ζητήματα.

Ο Μακρόν ζήτησε διεθνές εμπάργκο όπλων προς το Ισραήλ

Οι αναφορές Νετανιάχου για επικείμενα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν ήρθαν την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε διεθνές εμπάργκο στα όπλα που παραδίδονται στο Ισραήλ για χρήση κατά της Γάζας, όπου σύμφωνα με τις αρχές περισσότεροι από 41.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της πολυετούς επίθεσης του Ισραήλ.

«Νομίζω ότι σήμερα, η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση, να σταματήσουμε να παραδίδουμε όπλα για να πολεμήσουμε στη Γάζα», δήλωσε ο Μακρόν στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Inter, προσθέτοντας ότι η Γαλλία δεν στέλνει όπλα στο Ισραήλ.

 





zougla.gr