Αρχική Ελλάδα Μπουρλότο ο ΣΥΡΙΖΑ – Διαγραφή Κασσελάκη από το κόμμα ζητά η Γεροβασίλη

Μπουρλότο ο ΣΥΡΙΖΑ – Διαγραφή Κασσελάκη από το κόμμα ζητά η Γεροβασίλη

31
0


Η Όλγα Γεροβασίλη θέτει ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, έπειτα από το εξώδικο που απέστειλε ο πρώην πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για την διαρροή του πόθεν έσχες του.

Η κυρία Γεροβασίλη, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπογράμμισε ότι η στάση του κ. Κασσελάκη και οι πρόσφατες κινήσεις του, υπονομεύουν τη συνοχή του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι σε εξέλιξη, ενώ κατά πληροφορίες, κρίσιμη για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι η στάση που θα κρατήσει ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο Νίκος Παππάς.

Πολάκης: Απαράδεκτη η διαρροή πόθεν έσχες – Απαράδεκτο και το εξώδικο Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, αντιτέθηκε στο ζήτημα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, συμπληρώνοντας πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση ενός μόνο δήλωσης πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από τον κ. Κασσελάκη.

Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε τη δημοσιοποίηση του δικού του πόθεν έσχες και από τον κ. Κασσελάκη να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που έστειλε, σε ένα κόμμα που ο ίδιος θέλει να ηγηθεί μέσω μίας δημοκρατικής διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξώδικο Κασσελάκη

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαρροή του πόθεν έσχες του, το οποίο κατατέθηκε στο κόμμα στο πλαίσιο της επικύρωσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Στο εν λόγω εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ολόκληρο το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη:

Ζητά την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης ζητά την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για τη διαρροή του πόθεν έσχες του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή του Γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του. Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση…

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των επόμενων ετών, παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση πόθεν έσχες. Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους “επένδυσαν” στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί πόθεν έσχες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα…».

Την παραίτηση Σβίγκου ζητά και η Τζάκρη

Την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για τη διαρροή στον Τύπο του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε και η Θεοδώρα Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κασσελάκη, η Θ. Τζάκρη υποστήριξε ότι η Ρ. Σβίγκου «δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί, στη μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών, το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη».

«Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR », πρόσθεσε και ζήτησε «την άμεση παραίτησή της», τονίζοντας πως «ο γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης, είναι θεσμός».

Επιπρόσθετα, η κα Τζάκρη ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα «σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας», καθώς και ότι θα «επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως».

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσε «συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».



zougla.gr