Αρχική Ελλάδα Μηχανή με… αλεξίπτωτο: Ο θρύλος του freestyle motocross, Tom Pagès σε ένα...

Μηχανή με… αλεξίπτωτο: Ο θρύλος του freestyle motocross, Tom Pagès σε ένα πρωτοφανές εγχείρημα

29
0


Ο Γάλλος θρύλος του freestyle motocross, Tom Pagès, επαναπροσδιορίζει τα όρια του αθλήματός του στο τελευταίο του βίντεο, “Ride & Fly”. Σε αυτή την πρωτοφανή επίδειξη, συνδυάζει οδήγηση μοτοσικλέτας με αλεξίπτωτο, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο πρώτο επίτευγμα που καθηλώνει.

Tom Pages

Ξεκινώντας από τις απότομες πλαγιές του Les Portes du Soleil στην Haute-Savoie της Γαλλίας, ο Pagès κατεβαίνει το τραχύ αλπικό έδαφος με τη μοτοσικλέτα του. Καθώς επιταχύνει, το αλεξίπτωτο ανοίγει και τον ανυψώνει στον αέρα, όπου αιωρείται με ταχύτητες που πλησιάζουν τα 100 χλμ/ώρα. Μετά από μια εντυπωσιακή πτήση πάνω από τις Άλπεις, προσγειώνεται ομαλά και συνεχίζει την πορεία του με τη μοτοσικλέτα, ολοκληρώνοντας ένα μοναδικό ταξίδι που συνδυάζει τη γοητεία της εναέριας πτήσης με τον δυναμισμό της οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το “Ride & Fly” αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου επιτεύγματός του, “Flight Mode”, όπου ο Pagès έριξε τη μοτοσικλέτα του από έναν γκρεμό 135 μέτρων χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο. Αυτή τη φορά, δεν αρκέστηκε σε ένα άλμα—πέταξε με ακρίβεια και έλεγχο, μεταμορφώνοντας την αντίληψή μας για το freestyle motocross και τα εναέρια σπορ.

Tom Pagès

Η προετοιμασία για αυτό το εγχείρημα διήρκεσε πάνω από δύο χρόνια, με εκτενή εκπαίδευση και δοκιμές. Ο Pagès συνεργάστηκε με τον ειδικό στο speedriding, Valentin Delluc, και εκπαιδεύτηκε από τον Albert Baud, τον ίδιο που προετοίμασε τον Tom Cruise για τις σκηνές δράσης στο “Mission Impossible”. Με προσαρμοσμένο εξοπλισμό και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της φύσης, κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όραμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο.
«Η πτήση είναι απίστευτη», δηλώνει ο Pagès. «Στην αρχή φοβόμουν, αλλά τώρα πετάω πάνω από το γρασίδι, περνάω μέσα από τα δέντρα και ξεχνάω ότι βρίσκομαι σε μοτοσικλέτα».

Tom Pagès

Με αυτή την τολμηρή κίνηση, ο Tom Pagès συνεχίζει να ωθεί τα όρια του αθλήματός του, αποδεικνύοντας ότι το πάθος και η καινοτομία μπορούν να δημιουργήσουν νέες διαστάσεις στα extreme sports. Με μια καριέρα που περιλαμβάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο Red Bull X-Fighters στη Μαδρίτη και πολλαπλά μετάλλια στα X Games, ο 39χρονος αθλητής δείχνει ότι η αφοσίωση δεν έχει όρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήσετε το εντυπωσιακό βίντεο του “Ride & Fly”.

Πηγή: Red Bull

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr