Αρχική Ελλάδα Μελόνι προς Νετανιάχου: «Οι επιθέσεις στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες»

Μελόνι προς Νετανιάχου: «Οι επιθέσεις στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες»

23
0


Την έντονη ενόχληση της Ιταλικής κυβέρνησης, για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίο των Ειρηνευτικών Δυνάμεων του ΟΗΕ στον Λίβανο, εξέφρασε σήμερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ  Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ιταλικής κυβέρνησης: «Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να δέχεται επίθεση η UNIFIL από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία έχει σημαντική συνεισφορά στην επιχείρηση του ΟΗΕ που είναι γνωστή ως UNIFIL.

Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία, η Μελόνι ζήτησε από τον Νετανιάχου,  την «πλήρη εφαρμογή της Απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» στο Λίβανο, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο, το ότι η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ επλήγη από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη αποστολή αναπτύχθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να συνεισφέρει στην σταθερότητα της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι απόλυτη ανάγκη η ασφάλεια του προσωπικού της αποστολής Unifil, να τύχει πλήρους προστασίας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός,  δήλωσε βέβαιη ότι η πλήρης εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 μπορεί να συμβάλει στην σταθεροποίηση των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, με παροχή εγγύησης ότι όλοι οι εκτοπισμένοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Στην ανακοίνωση, τέλος, αναφέρεται ότι η Τζόρτζια Μελόνι, υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης σε περιφερειακό επίπεδο, εκφράζοντας και πάλι την απόλυτη προθυμία της χώρας της, και ως εκ περιτροπής προέδρου της ομάδας της G7, να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr