Αρχική Ελλάδα Κως: Ο διακινητής έριξε τους μετανάστες στη θάλασσα για να αποφύγει τη...

Κως: Ο διακινητής έριξε τους μετανάστες στη θάλασσα για να αποφύγει τη σύλληψη

28
0


Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης, 15 Οκτωβρίου, στην Κω, με τέσσερις νεκρούς – ανάμεσά τους και δύο νήπια -, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι διακινητές μπροστά στο κέρδος και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις συλλήψεις από τις ελληνικές Αρχές, δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Η «Ζούγκλα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας άγνωστες λεπτομέρειες της χθεσινοβραδινής καταδίωξης από το Λιμενικό, όταν εντόπισε το σκάφος με τους 31 μετανάστες ανοιχτά του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ύποπτο σκάφος, χωρίς τα απαραίτητα φώτα, κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές της Κω. Στις εννιά το βράδυ, το σκάφος εντοπίζεται, αλλά δεν σταματάει στα ηχητικά και φωτεινά σήματα των ελληνικών αρχών. Αντίθετα, ο χειριστής αρχίζει να πραγματοποιεί απότομους και επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρεθούν στη θάλασσα. Οι λιμενικοί μπροστά στη θέα των ανθρώπων στο νερό, πέφτουν και αυτοί μέσα, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο και να περισυνελλέξουν 10 άτομα.

Δυστυχώς, όμως, δύο γυναίκες και δύο νήπια, ηλικίας 3 και 5 ετών, έχασαν τη ζωή τους. Μάλιστα, στα μωρά έγινε και χρήση ΚΑΡΠΑ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι υπόλοιποι μετανάστες, 26 στον αριθμό, μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο Κέντρο Υποδοχής του νησιού, ενώ οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν ένα άτομο που φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών στη χώρα μας, ο οποίος θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η παιδίατρος του νοσοκομείου στην Κω συγκλόνισε με τη μαρτυρία της όταν αντίκρυσε τα δύο νεκρά παιδιά: «Έχω τις εικόνες τους στα μάτια μου», είπε συγκινημένη.

Η ίδια γιατρός κατάφερε να σώσει ένα βρέφος που, όπως είπε, «ήταν μαύρο, βρήκα ρούχα, μια πάνα, έφτιαξα γάλα, ήπιε και χαμογέλασε και αυτό ήταν το ευχαριστώ του».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο/φωτογραφίες: vimatisko.gr



zougla.gr