Αρχική Κόσμος Ισραήλ: Πληθαίνουν οι διεθνείς αντιδράσεις μετά την επίθεση στους κυανόκρανους του ΟΗΕ...

Ισραήλ: Πληθαίνουν οι διεθνείς αντιδράσεις μετά την επίθεση στους κυανόκρανους του ΟΗΕ – Μήνυμα Μπάιντεν

29
0


«Βασιζόμαστε στις προσπάθειες του Ισραήλ, υπέρ της ασφάλειας των αποστολών του ΟΗΕ -όπως και των διμερών αποστολών – που έχουν ως στόχο την διατήρηση της ειρήνης στον Λίβανο και της ασφάλειας των διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή».

Αυτό τονίζουν, σε κοινή τους, γραπτή δήλωση η οποία υιοθετήθηκε στο περιθώριο της συνόδου Med9 της Κύπρου, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, ακόμα και δίπλα στις εγκαταστάσεις της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ

«Ζητάμε επίσης, άμεση καταπαυση του πυρός και πληρη εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 από όλες τις πλευρές διότι είναι ο μόνος τρόπος για να επιτραπεί στο λαό του Ισραήλ και του Λιβάνου να επιστρέψουν στις εστίες τους», προσθέτουν οι τρεις ηγέτες.

Στην δήλωση, παράλληλα, οι επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών χωρών εκφράζουν την καταδίκη και αποδοκιμασία τους και υπογραμμίζουν ότι οι επιθέσεις κατά των κυανοκράνων στον Λίβανο «αποτελούν σοβαρή παραβίαση των υποχρεώσεων του Ισραήλ, βάσει του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας και του διεθνούς, ανθρωπιστικού δικαίου».

«Για τις  επιθέσεις αυτές δεν υπάρχει δικαιολογία και θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα», υπογραμμίζουν οι Τζόρτζια Μελόνι,  Εμανουέλ Μακρόν και Πέδρο Σάντσεθ.

Οχήματα της UNIFIL στη Μαρτζαγιούν του Λιβάνου.

Δήλωση και από Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι ζητά από το Ισραήλ να μην πλήττει τους κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, όπου συγκρούεται με την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Δύο κυανόκρανοι από τη Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα κοντά στο παρατηρητήριό τους, στον νότιο Λίβανο.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων: «Ζητάτε από το Ισραήλ να σταματήσει να πλήττει τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ;» ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συμμετείχε σε μια σύσκεψη στον Λευκό Οίκο με αντικείμενο τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Μίλτον, απάντησε: «Ασφαλώς, απολύτως».



in.gr