Αρχική Ελλάδα Η KTM αλλάζει την εμπειρία οδήγησης με τις νέες οθόνες TFT

Η KTM αλλάζει την εμπειρία οδήγησης με τις νέες οθόνες TFT

30
0


του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η KTM έχει αναπτύξει μια ολοκαίνουργια εποχή ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής, που αναδείχθηκε από τα ταμπλό της οθόνης αφής V80 (8-ιντσών) και H88 (οριζόντια 8,8 ιντσών), νέο διακόπτη χειρός και μια νέα μονάδα συνδεσιμότητας, μεταβαίνοντας με το σύστημα HMI σε ένα εντελώς νέο επίπεδο χρηστικότητας.

Η KTM είναι αφοσιωμένη στην παροχή στους πελάτες της απόλυτης εμπειρίας οδήγησης, με κορυφαία στοιχεία που ενισχύουν κάθε πτυχή της απόλαυσης της μοτοσυκλέτας. Για να επιτευχθεί αυτό, η KTM ανέπτυξε το σύστημα HMI (Human-Machine Interface) για να δημιουργήσει μια πιο συναρπαστική, διαισθητική εμπειρία οδήγησης, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους περισπασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πίνακας οργάνων TFT ανάλυσης 1280 x 720 διαθέτει πλέον πρόσφατα αναπτυγμένη λειτουργία επαγωγικής οθόνης αφής, με τεχνολογία bonded που διαθέτει επικαλύψεις οθόνης Anti-Reflex, Anti-Fingerprint και Anti-Glare. Αυτό κάνει την οθόνη πιο ορατή από όλες τις γωνίες, ενώ τα 256,000 χρώματα – σε σύγκριση με τα προηγούμενα 65,000 – διατηρούν τέλεια λεπτομέρεια σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Η ίδια η επαγωγική οθόνη αφής επιτρέπει την απρόσκοπτη και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες, ανεξάρτητα από τον καιρό ή τον εξοπλισμό οδήγησης. Αυτό κάνει την οθόνη αφής λειτουργική με ή χωρίς γάντια οδήγησης. Τα κουμπιά συντόμευσης οθόνης αφής στην κύρια οθόνη εξαλείφουν επίσης την ανάγκη για βοηθητικούς διακόπτες, χάρη στα εικονικά κουμπιά που επιτρέπουν την πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η ενεργοποίηση των θερμαινόμενων γκριπ, τη θερμαινόμενη σέλα του αναβάτη και τα φώτα ομίχλης ανάλογα με το μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οθόνη επιτρέπει επίσης περισσότερες επιλογές προσαρμογής, με ρυθμιζόμενη λειτουργικότητα διαχωρισμού οθόνης με 5 διαθέσιμες επιλογές διάταξης. Αυτό υποστηρίζεται από προκαθορισμένες επιλογές οθόνης, επιτρέποντας στους αναβάτες να επιλέξουν μεταξύ προσαρμοστικών λειτουργιών cruise control, πλοήγησης χάρτη, τηλεμετρίας, επιλεγμένης μουσικής στη βασική αρχική οθόνη ή μια μειωμένη προβολή, μόνο με τα βασικά.

Επιπλέον, ο πίνακας διανομής έχει επίσης ανανεωθεί πλήρως. Διαθέτει πλέον ειδικό κουμπί Ride Mode, νέο joystick 5 κατευθύνσεων και κουμπί πίσω, νέα κουμπιά cruise control, νέο κουμπί A/M (αυτόματο/χειροκίνητο) για μοντέλα AMT, φως και διακόπτη εκκίνησης και νέα κουμπιά που προσαρμόζονται για μοντέλα που δεν είναι εξοπλισμένα με AMT. Τα νέα κουμπιά είναι επίσης με οπίσθιο φωτισμό και με γραφικά τοποθετημένα σε βέλτιστες και λογικές θέσεις για εύκολη εύρεση στην οδήγηση σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το Offline Map Navigation είναι πλέον ενσωματωμένο στη μονάδα συνδεσιμότητας μοτοσυκλέτας, παρέχοντας πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο χωρίς συγχρονισμό ή σύνδεση με κινητό τηλέφωνο. Αυτό επιτρέπει την ενεργή καθοδήγηση και προγραμματισμό διαδρομής, μαζί με διαδρομές A-B, προγραμματισμένα σημεία του ταξιδιού και πολλά άλλα.

Η σύνδεση με το κράνος γίνεται ακόμα πιο εύκολη, χάρη στην αναβαθμισμένη μονάδα συνδεσιμότητας CCU3.0 με 32 GB αποθηκευτικού χώρου και 3 GB μνήμης RAM, η οποία χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android Automotive. Αυτό επιτρέπει τη συνδεσιμότητα IoT με eSim, κεραία GPS, Bluetooth και Wi-Fi.

Η μονάδα CCU3.0 εξασφαλίζει απρόσκοπτη επανασύνδεση με το smartphone σε κάθε κύκλο εκκίνησης, επιτρέποντας στους αναβάτες να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν στην εφαρμογή μουσικής τους, στη διαχωρισμένη οθόνη – τώρα με εξώφυλλα άλμπουμ – και να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλήρη λίστα επαφών τους από το τηλέφωνο.

Με αυτή τη νέα προσέγγιση θα είναι πολύ πιο εύκολο να ενημερώνονται οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά σε όλη τη διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας με τρόπο που γνωρίζουμε από πολλά άλλα προϊόντα, όπως τηλέφωνα και προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές. Αρχικά, όλες οι ενημερώσεις θα γίνονται μέσω του αντιπροσώπου της KTM, αλλά στο μέλλον και over-the-air απευθείας στη μοτοσυκλέτα.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Η νέα μονάδα επιτρέπει την ένταξη εφαρμογών στο ταμπλο
Δυνατότητα να ενεργοποιηθούν μελλοντικές ενημερώσεις Over-the-Air
32 GB αποθήκευσης και 3 GB μνήμης RAM
IoT
eSim
GPS
Bluetooth
Wi-Fi
Λειτουργικό σύστημα Android για οχήματα
Διάφορα στοιχεία ελέγχου επιπέδων ήχου
Η νέα οθόνη της KTM όχι μόνο αντιπροσωπεύει ό,τι είναι δυνατό σε μια μοτοσυκλέτα, αλλά ανοίγει και τις πόρτες σε μια εντελώς νέα γενιά εξελιγμένης ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής. Αυτό συνδυάστηκε με το DNA της KTM “READY TO RACE” και θέτει τον πήχη για μια πραγματικά συναρπαστική, έξυπνη εμπειρία οδήγησης. Αυτή είναι μια νέα εποχή στην τεχνολογία, όπου η καινοτόμος οθόνη TFT είναι μόνο η αρχή ενός συνεχώς εξελισσόμενου ταξιδιού προς τις πιο έξυπνες και πιο συνδεδεμένες εμπειρίες.

Η ολοκαίνουργια οθόνη TFT θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε επερχόμενα κορυφαία μοντέλα KTM, με περισσότερες επιλογές να προστίθενται στη γκάμα τα επόμενα χρόνια.



zougla.gr