Αρχική Κεντρική Ελλάδα Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ με τον ΟΜΟΛΟΓΟ της ΣΛΟΒΑΚΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ...

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ με τον ΟΜΟΛΟΓΟ της ΣΛΟΒΑΚΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

21
0

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Παπαϊωάννου, υποδέχτηκαν, στο ΥΠΑΙΘΑ, τον Σλοβάκο Υφυπουργό Παιδείας Mgr. Róbert Zsembera και τους συνεργάτες του.

Η συνάντηση εργασίας διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και επιβεβαίωσε την πολυετή, στενή και γόνιμη σχέση των δύο χωρών στα εκπαιδευτικά θέματα και, πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη διμερή συνεργασία να μετρά από το 2008.

Η Υφυπουργός Παιδείας και ο ομόλογός της Σλοβάκος Υφυπουργός συζήτησαν για το περιβάλλον της ανώτατης εκπαίδευσης, για τις υποδομές στο κομμάτι της έρευνας και για τη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έθεσαν ως επόμενο βήμα της κοινής πορείας τον εκσυγχρονισμό του μνημονίου συνεργασίας Σλοβακίας και Ελλάδας και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ σλοβακικών και ελληνικών πανεπιστημίων.

Η ατζέντα της συζήτησης ανέδειξε τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης μεταξύ της Σλοβακικής και της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα διμερή προγράμματα μορφωτικών ανταλλαγών φοιτητών και στην αμοιβαία στήριξη Σλοβάκων και Ελλήνων φοιτητών αντίστοιχα στις δύο χώρες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην δυναμική συνέχεια των αμοιβαίων ενεργειών τους σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την Ζέττα Μακρή και τον  Róbert Zsembera να στηρίζουν θερμά την δέσμευση των δύο υπουργείων Παιδείας.

Τη Σλοβακική αντιπροσωπεία αποτελούσαν, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας της Σλοβακίας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Mgr. Michal Hajtol, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης ανάπτυξης και στρατηγικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης JUDr. Michal Káčerík, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου στο Κόσιτσε και Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στη Σλοβακία Prof. Ing. Liberios Vokorokos και, εκ μέρους της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Ελλάδα, η Πρέσβης Mrs. Marcela Hanusová  και η Πρόξενος Mrs. Mária Burčíková.