Αρχική Ελλάδα Επίσκεψη της Π.Φ.Π.Ο στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Βαγιοχωρίου

Επίσκεψη της Π.Φ.Π.Ο στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Βαγιοχωρίου

26
0


Επίσκεψη στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Βαγιοχωρίου του Δήμου Βόλβης πραγματοποίησε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Άννα Τοσούνογλου.

Εκεί είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί εντός της Δομής από τον Διοικητή Γεώργιο Τσαούση και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους Θεοπίστη Γκαγκάνη, Κική Νικηφοράτου, Πέτρο Σιδηρόπουλο, Γεώργιο Καλαϊτζίδη και Σπύρο Γεωργόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διοικητής Γεώργιος Τσαούσης με την τοποθέτησή του από τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου και την ανάληψη των καθηκόντων του το 2020, ξεκίνησε μία πρωτοποριακή φιλοζωική προσέγγιση, η οποία όχι μόνο έγινε αποδεκτή από τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους αλλά ακολουθείται απαρέγκλιτα εδώ και 4,5 χρόνια, με όλους τους εμπλεκόμενους να προσπαθούν κυριολεκτικά «με την ψυχή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με χωρητικότητα 786 φιλοξενουμένων, η Δομή στεγάζει επιπλέον αδέσποτα ζώα, αυτή τη στιγμή 40 σκύλους και 25 γάτες, τα οποία φροντίζονται καθημερινά από τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους. Περιθάλπονται επίσης ζώα με σοβαρές ασθένειες και αναπηρίες ενώ εξασφαλίζονται χορηγίες και εθελοντικές συνεργασίες με κτηνιάτρους και επιχειρήσεις ώστε να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες προς τούτο προμήθειες και υπηρεσίες.

Έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα περισσότερες από 70 υιοθεσίες σκύλων και γατών σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ επίσης έχουν επανενωθεί ζώα με πρώην φιλοξενούμενους, με τη μετεγκατάστασή τους στο εξωτερικό. Τα επιτεύγματα αυτά έχουν μάλιστα κατά καιρούς προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών μέσων ενημέρωσης ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται τεχνογνωσία σε άλλες δομές ανά την Ελλάδα, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν προς όφελος όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ευεργετικές επιδράσεις της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων βρίσκονται στην καθημερινότητα της Δομής Βαγιοχωρίου, με τη συντροφικότητα, την αγχολυτική επίδραση, την θεραπευτική του τραύματος να λειτουργεί αμφίδρομα για ζώα και ανθρώπους, ειδικά μάλιστα για τα παιδιά.

Η Δομή Βαγιοχωρίου αποτελεί μία όαση φιλανθρωπίας και φιλοζωίας, υπόδειγμα στα ζητήματα φιλοξενίας και διαδικασιών των αιτούντων άσυλο, πρότυπο για μίμηση και ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της αξιοποίησης των ευεργετικών επιδράσεων της φροντίδας των ζώων στους ανθρώπους και την προετοιμασία τους για μία νέα ζωή.



zougla.gr