Αρχική Ελλάδα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου

26
0


Στις 7.00 το πρωί της Κυριακής 06/10 άνοιξαν οι κάλπες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Υποψηφιότητα για το αξίωμα θέτουν ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και τα στελέχη του κινήματος Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει έως τις 19:00 το απόγευμα, τόσο για τον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει.

Η ΧαριλάουΤρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα ειδικό διαδραστικό χάρτη, ώστε κάθε ψηφοφόρος να βρει το πιο κοντινό του εκλογικό τμήμα και να μάθει πού ψηφίζει. Κάνοντας κλικ στην περιφέρεια βγάζει όλα τα εκλογικά τμήματα και, μάλιστα, υπάρχει και χάρτης για να κατευθύνει τους ψηφοφόρους.

Δικαίωμα ψήφου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει μέρος όποιος ψηφοφόρος επιθυμεί ακόμα και χωρίς να είναι μέλος του κόμματος, όπως συνέβη σε όλες τις τελευταίες εσωκομματικές αναμετρήσεις του κινήματος.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης (νέου τύπου).

Το αντίτιμο
Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο.



zougla.gr