Αρχική Κόσμος Δυτική Όχθη: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινή επιδρομή σε προσφυγικό καταυλισμό

Δυτική Όχθη: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινή επιδρομή σε προσφυγικό καταυλισμό

27
0


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (3/10) σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τούλκαρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν την επιχείρηση στην Τούλκαρεμ, χωρίς να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη του πολέμου στην Γάζα, πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Έκτοτε, πάνω από 700 Παλαιστίνιοι έχουν βρει τον θάνατο από επιθέσεις Ισραηλινών στρατιωτών ή από επιθέσεις Εβραίων εποίκων.

Οι IDF βομβάρδισαν και το σχολείο του ΟΗΕ, Shuja’iyya στη συνοικία Τουφάχ

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε την Τετάρτη (2/10) νέο γύρο αεροπορικών επιδρομών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ της κεντρικής Γάζας σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 αμάχους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Βομβάρδισε, δε, και το σχολείο του ΟΗΕ Shuja’iyya στη συνοικία Τουφάχ, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας προκαλώντας τον θάνατο 7 εκτοπισμένων Παλαιστινίων (ανάμεσά τους και τουλάχιστον δυο παιδιά).

Από τις 7 Οκτώβρη 2023, οι νεκροί στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τους 41.615.

Το Ισραήλ κορυφώνει τις επιθέσεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ακόμη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν 33χρονο Παλαιστίνιο στην παλιά πόλη της Ναμπλούς στη διάρκεια επίθεσης κατά την οποία τραυματίστηκαν και 4 Ισραηλινοί στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, ακόμη ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά έξω από την πόλη, στον καταυλισμό Μπαλάτα.

Ανακοινώθηκε, επίσης, πως ο στρατός ολοκλήρωσε την εισβολή στο χωριό Σιλουάντ μετά από ένα 24ωρο. Συνέχισε, παράλληλα, την εισβολή του στα χωριά Ντέιρ Ιμπέιρ και Κφαρ Νι’μά.

Μέσα σε ένα 24ωρο, ο στρατός συνέλαβε 30 Παλαιστίνιους, πέρα από τους 11.000 άλλους που έχει συλλάβει από τον Οκτώβρη του 2023.

Νέο πλήγμα για τη Χαμάς

Τέλος, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιβεβαίωσε τον θάνατο ανώτατου ηγετικού στελέχους της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας πριν από περίπου τρεις μήνες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την επίθεση σε υπόγειο συγκρότημα στη βόρεια Γάζα σκοτώθηκαν ο επικεφαλής της κυβέρνησης στη Γάζα και στενός συνεργάτης του Γιαχία Σινουάρ, Rawhi Mushtaha και άλλοι δυο διοικητές της οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι ο Σινουάρ, νέος ηγέτης της Χαμάς είναι ζωντανός και κρύβεται στη Γάζα.



in.gr