Αρχική Ελλάδα Δημοπρασία «Σπάνιων Βιβλίων, Χειρογράφων, Εγγράφων & Χαρακτικών» από τη VERGOS Auctions

Δημοπρασία «Σπάνιων Βιβλίων, Χειρογράφων, Εγγράφων & Χαρακτικών» από τη VERGOS Auctions

25
0


Σπάνιες εκδόσεις, χειρόγραφα και έγγραφα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα φωτογραφιών και πλήθος χαρακτικών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στην προσεχή δημοπρασία της VERGOS Auctions. Η διήμερη δημοπρασία “Σπάνιων Βιβλίων, Χειρογράφων, Εγγράφων & Χαρακτικών” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athens Capital και ώρα 5.30μ.μ., με παρουσία κοινού.

Πορτρέτο του Ελευθερίου Βενιζέλου, φωτογραφία, π.1810, Εκτίμηση €200-300

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν σπάνιες πρώτες εκδόσεις έργων των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Καζαντζάκη και πολλών άλλων, αρκετές εκ των οποίων φέρουν ιδιόχειρες αφιερώσεις των δημιουργών τους, όπως του Νίκου Εγγονόπουλου, του Νίκου Γκάτσου και του Ανδρέα Εμπειρίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες ιστορικών προσώπων όπως το πορτρέτο του Ελευθέριου Βενιζέλου καθώς και μνημείων και περιοχών της Ελλάδας από τον 19ο αιώνα και έπειτα, αφίσες του ΕΟΤ με υπογραφές καταξιωμένων ζωγράφων, όπως ο Σπύρος Βασιλείου, σπάνιες εικονογραφημένες εκδόσεις και πληθώρα χαρακτικών έργων με υπογραφές μεγάλων εικαστικών εμπλουτίζουν τον εκτενή κατάλογο 615 λαχνών της δημοπρασίας.

Nelly’s, Προπύλαια, φωτογραφία,π.1830, Εκτίμηση €200-300

Βασιλείου Σπύρος, Griechenland, έγχρωμη αφίσα,1961, Εκτίμηση €500-700

Στη δημοπρασία ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Η περιορισμένη σε 300 αντίτυπα δεύτερη έκδοση του Υπομνήματος του Αδαμάντιου Κοραή στα γαλλικά (Παρίσι 1818), με το οποίο ο πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού παρουσίασε σε ένα ξένο ακροατήριο, στην Eταιρεία των Aνθρωποτηρητών του Παρισιού, τα πρώτα σημάδια εθνικής αφύπνισης του ελληνικού λαού.

Αδαμάντιος Κοραής, Υπόμνημα, Παρίσι 1818, Εκτίμηση €1.500-2.000

Μία απόδειξη είσπραξης χρημάτων στα ιταλικά με την υπογραφή του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα από τον τραπεζίτη του στη Ραβέννα, Pellegrino Ghigi (23 Φεβρουαρίου 1821).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη και μοναδική έκδοση του μνημειώδους έργου του Cassas, το οποίο περιλαμβάνει 16 οξυγραφίες με απόψεις της Ελλάδας, της Σικελίας και της Ρώμης. Ο L. F. Cassas ήταν μέλος της ομάδας των λογίων και καλλιτεχνών που συνόδευσαν τον Choiseul-Gouffier κατά την εγκατάστασή του στην Κωνσταντινούπολη ως πρεσβευτής της Γαλλίας και επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αθήνα τον Αύγουστο του 1784. Ο Cassas είναι ο μόνος Γάλλος ταξιδιώτης που άφησε ολοκληρωμένες συνθέσεις από την Αθήνα του τέλους του 18ου αιώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο AthensCapital, διαδικτυακά καθώς και μέσω γραπτής ή/και τηλεφωνικής προσφοράς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

Τάσσος Α. Τοπίο, Ξυλογραφία σε πλάγιο ξύλο, 1940 Εκτίμηση €800 -1200

Απόδειξη είσπραξης χρημάτων, Ραβέννα, 23 Φεβρουαρίου 1821, Εκτίμηση€ 2.000-3.000

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 



zougla.gr