Αρχική Κόσμος Βερολίνο: Δίδυμα αδελφάκια πάντα, βλέπουν τον κόσμο για πρώτη φορά

Βερολίνο: Δίδυμα αδελφάκια πάντα, βλέπουν τον κόσμο για πρώτη φορά

33
0


Βίντεο με δύο νεογέννητα θηλυκά αδελφάκια πάντα, που μόλις άνοιξαν τα μάτια τους,  έδωσε στη δημοσιότητα ο Ζωωολογικός Κήπος του Βερολίνου, ως μια πρόγευση για το τι θα δουν οι επισκέπτες από την επόμενη εβδομάδα.

«Τα μάτια τους λάμπουν! Τα δίδυμα πάντα μας άνοιξαν τα μάτια τους για πρώτη φορά! Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, η όρασή τους θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ήδη αντιδρούν με περιέργεια και προσοχή στο περιβάλλον τους. Παρεμπιπτόντως, οι δύο αδελφούλες  έχουν πάρει πολύ βάρος και τώρα ζυγίζουν πάνω από 2 κιλά»,  γράφει η ανάρτηση στο λογαριασμό  του Ζωωλογικού Κήπου του Βερολίνου στα social media, δίνοντας μια πρόγευση τι θα επακολουθήσει.

«Μην ξεχνάτε: Από τις 16 Οκτωβρίου, τα μικρά μπορείτε να τα δείτε καθημερινά μεταξύ 13:30 και 14:30 στον Κήπο των Πάντα», ενημερώνουν τους επισκέπτες.

Τα δύο μικρά, προς το παρόν, αρκουδάκια που θα γίνουν… γιγάντια, γεννήθηκαν στις 22 Αυγούστου και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό την επόμενη εβδομάδα.  Είναι τα δεύτερα δίδυμα  που γεννήθηκαν από την Μενγκ Μενγκ, ένα γιγάντιο πάντα που έφτασε στη Γερμανία το 2017 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας δανεισμού με την Κίνα. Μαζί της είχε φτάσει και ο  Τζιάο Κινγκ, ο σύντροφός της και μελλοντικός πατέρας των διδύμων.

Τα πρώτα της δίδυμα, τα αρσενικά Πιτ και Πάουλε, γεννήθηκαν τον Αύγουστο του 2019, τα πρώτα που γεννήθηκαν στη Γερμανία.

Τα δίδυμα αποτελούσαν αξιοθέατο στο Βερολίνο, αλλά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο βάσει των όρων της δανειακής σύμβασης, που καθυστέρησαν να εφαρμοστούν λόγω της πανδημίας COVID-19.

epa06635319 Wang Wang the Panda frolicks with a sensory easter treat filled with his favourite scent and sawdust at the Adelaide Zoo in Adelaide, Australia, 29 March 2018. EPA/MORGAN SETTE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

H «διπλωματία των πάντα»

Η Κίνα στο παρελθόν, ασκώντας την περίφημη «διπλωματία των πάντα» είχε χαρίσει εκπροσώπους της ανεπίσημης εθνικής της μασκότ  σε φιλικά κράτη. Όμως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τακτική, και δεν τα χαρίζει πλέον.  Αντί αυτού συνάπτει εμπορικές συμφωνίες για να δανείσει τα αρκουδάκια σε ζωολογικούς κήπους. Πριν την άφιξη της Μενγκ Μενγκ και του Τζιάο Κινγκ, το τελευταίο πάντα από την Κίνα που ζούσε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας ήταν ο Μπάο Μπάο. Δώρο της κινεζικής κυβέρνησης στον καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ το 1980, ο Μπάο Μπάο πέθανε το 2012.

Ο δανεισμός το κοστίζει ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο (πάνω από 910.000 ευρώ). Οι κανόνες για τη συμφωνία με τα πάντα συμφωνήθηκαν από την τότε καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελ Μέρκελ κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Κίνα το 2015.





in.gr