Αρχική Κόσμος ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στη ΦΛΟΡΙΝΤΑ – 14 ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, στο ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...

ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στη ΦΛΟΡΙΝΤΑ – 14 ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, στο ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

39
0

Το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από την Φλόριντα, την Πολιτεία του Ήλιου, ήταν αδυσώπυτο- μέχρι στιγμής, 14 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ οι καταστροφές που άφησε πίσω της η καταιγίδα, είναι κάτι παραπάνω από εφιαλτικές.

Ο τυφώνας Μίλτον, διέσχισε με καταστροφικό τρόπο τη Φλόριντα, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες για τις οποίες υπήρχαν φόβοι, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις.

Περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι κινδύνευσαν από τις πλημμύρες, ενώ ένας αριθμός ρεκόρ ανεμοστρόβιλων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Ο τυφώνας πλέον έχει υποβαθμιστεί σε μετατροπικό κυκλώνα, όπως τον χαρακτηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων και βρίσκεται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Παράλληλα, περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι χιλιάδες διασώστες έχουν ριχτεί στη μάχη στις περιοχές που επλήγησαν από την καταιγίδα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.000 μελών της ακτοφυλακής.

Άνθρωπος διασώθηκε γατζωμένος σε καταψύκτη

Ένας άνδρας που βρισκόταν γατζωμένος σε έναν καταψύκτη που επέπλεε σε απόσταση 30 μιλίων από την ακτή, διασώθηκε από την αμερικανική ακτοφυλακή.

Το πλήρωμα κατέβηκε από ελικόπτερο και έφτασε μέχρι τον άνδρα, ο οποίος βρέθηκε γονατισμένος πάνω στη συσκευή της κουζίνας στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά του Longboat Key, στη Νότια Φλόριντα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα για ιατρική περίθαλψη.

«Αυτός ο άνδρας επέζησε σε ένα εφιαλτικό σενάριο ακόμη και για τον πιο έμπειρο ναυτικό», δήλωσε ο υποπλοίαρχος Dana Grady, της ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

«Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα των συνθηκών του τυφώνα, εκτιμούμε ότι βίωσε περίπου 75-90 μίλια/ώρα ανέμους, 20-25 πόδια θάλασσα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της νύχτας.

«Επέζησε χάρη στο σωσίβιο, τον ραδιοφάρο εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης και ένα ψυγείο».

Ο άνδρας έκανε επισκευές στο σκάφος του στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν αυτό αχρηστεύτηκε ενώ επέστρεφε στο λιμάνι.

Οι άνεμοι έπνεαν περίπου 30 μίλια/ώρα και η θάλασσα ήταν στα 8 πόδια, αλλά οι συνθήκες επιδεινώνονταν γρήγορα καθώς ο τυφώνας πλησίαζε.