Αρχική Ελλάδα ΥΠΕΞ Ιράν: Η δράση μας εναντίον του Ισραήλ ολοκληρώθηκε

ΥΠΕΞ Ιράν: Η δράση μας εναντίον του Ισραήλ ολοκληρώθηκε

33
0


Το Ιράν άσκησε το δικαίωμά του στη «νόμιμη άμυνα» εναντίον του Ισραήλ και η δράση του μπορεί να θεωρηθεί λήξασα, εκτός εάν «το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει» να προβεί σε ενέργειες που θα απαιτήσουν «περαιτέρω ανταπόδοση», ανέφερε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί μέσω X.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν περίπου 180 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σε ανταπόδοση για τις δολοφονίες ηγετών παρατάξεων που χαρακτηρίζονται σύμμαχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδίως του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή και του γενικού γραμματέα της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σημείωσε πως η χθεσινή απευθείας επίθεση εναντίον του Ισραήλ —η δεύτερη έπειτα από αυτή της 13ης Απριλίου—, αποφασίστηκε αφού η Τεχεράνη άσκησε «τρομερή αυτοσυγκράτηση» για σχεδόν δυο μήνες, με την ελπίδα πως θα επιτυγχανόταν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η δράση μας ολοκληρώθηκε εκτός αν το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει να προσκαλέσει περαιτέρω ανταπόδοση. Στο σενάριο αυτό, η ανταπόδοσή μας θα είναι πιο σθεναρή», πρόσθεσε ο Αραγτσί.

Νωρίτερα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει «ουσιώδη μέτρα» για την αποτροπή απειλών κατά της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr