Αρχική Ελλάδα Το απίστευτο αυτοκίνητο που αγόρασε ο Michael Jordan – Είναι το μοναδικό...

Το απίστευτο αυτοκίνητο που αγόρασε ο Michael Jordan – Είναι το μοναδικό στον κόσμο

46
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week τον Αύγουστο, η Automobili Pininfarina παρουσίασε το πρώτο της one of a kind όχημα, που ονομάστηκε Battista Targamerica. Κατά τη στιγμή της αποκάλυψής του, η ιταλική μάρκα δήλωσε ότι είχε αγοραστεί από έναν «διάσημο συλλέκτη αυτοκινήτων». Το άτομο αυτό αποκαλύφθηκε έκτοτε ως ο θρύλος του μπάσκετ και μεγιστάνας των επιχειρήσεων Michael Jordan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κλειδιά του ειδικού αυτού μοντέλου παραδόθηκαν στον Τζόρνταν νωρίτερα αυτό το μήνα στις ΗΠΑ. Με εκτιμώμενη καθαρή αξία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πρώην αστέρας του NBA είναι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου που διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψει άνετα πολλά εκατομμύρια σε ένα κάμπριο ηλεκτρικό hypercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ίσως έχετε καταλάβει από το όνομά του, το Battista Targamerica είναι μοναδικό, καθώς δεν έχει οροφή. Σίγουρα, αυτό περιορίζει την πρακτικότητά του, αλλά αναμφισβήτητα το κάνει ακόμα πιο αξιοσημείωτο στην όψη.

Το αυτοκίνητο έχει επίσης ένα εξωτερικό φινίρισμα, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο Pininfarina. Τα πανέμορφα πάνελ του αμαξώματος είναι φινιρισμένα σε Liquido Gloss (ασημί) και περιλαμβάνουν τόνους Iconica Blu Gloss, ένας συνδυασμός χρωμάτων εμπνευσμένος από τη Ferrari Testarossa Spider του 1986 που ανήκε στο παρελθόν στον Gianni Agnelli, τον πρώην επικεφαλής της Fiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας είναι ντυμένο με δερμάτινη ταπετσαρία χρώματος μαύρου, ενώ ορισμένα στοιχεία φέρουν το καλύτερο μαύρο δέρμα. Κατόπιν αιτήματος του Jordan, η Pininfarina σχεδίασε και ανέπτυξε επίσης μια μικρή θήκη για πούρα και υγραντήρα που βρίσκεται ανάμεσα στα καθίσματα. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί και μπορεί να χωρέσει έως και τρία πούρα.

Όπως και η βασική Battista, η Targamerica διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνδυάζονται για να παράγουν 1.874 ίππους και 2.340 Nm ροπής, επιτρέποντάς της να φτάσει τα 100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.



zougla.gr