Αρχική Ελλάδα Τα 4 πράγματα που συμβαίνουν στους μύες σας μετά την προπόνηση

Τα 4 πράγματα που συμβαίνουν στους μύες σας μετά την προπόνηση

34
0


Όποιος γυμνάζεται, βιώνει πόνο μέσα σε 24 ώρες μετά από έντονη προπόνηση. Μερικές φορές οι μύες που δεν γνωρίζατε ότι είχαν υποστεί βλάβη και η αναρρίχηση στις σκάλες μπορεί να είναι μια σκληρή δοκιμασία για εσάς. Αλλά όσο πιο ανθεκτικοί είστε, τόσο πιο ανθεκτικοί είστε. Γνωρίζοντας ακριβώς τι συμβαίνει στους μύες σας μετά την προπόνηση, μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε και να μετρήσετε την πρόοδο της φυσικής σας κατάστασης, να αυξήσετε το χρόνο αποκατάστασης και να ασκηθείτε έξυπνα αποφεύγοντας τραυματισμούς.

Πολλές από τις φυσιολογικές αλλαγές που κάνει η άσκηση οφείλονται στον άμεσο αντίκτυπο που έχει η σωματική δραστηριότητα στον μυϊκό ιστό σας. 4 πράγματα συμβαίνουν στους μύες σας: αντίσταση, μικροτραυματισμοί, αποκατάσταση, ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Αντίσταση

Υπάρχει κάποια μορφή αντίστασης στους μύες τη στιγμή που αρχίζουν να κινούνται, όπως αναρρίχηση, τρέξιμο, κολύμπι, γιόγκα ή άρση βαρών. Αυτή η αντίσταση αυξάνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία προκαλεί προσωρινή διόγκωση των μυών (ανάπτυξη και αύξηση του μεγέθους των μυϊκών κυττάρων). Οι μύες σας συστέλλονται και χρησιμοποιούν γλυκόζη για να κινηθούν, αλλά χωρίς άφθονο οξυγόνο, μια μορφή γαλακτικού οξέος.

2. Μικροτραυματισμοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν προσπαθήσετε να ασκήσετε για πρώτη φορά ή προσπαθήσετε να τοποθετήσετε ένα υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο αντίστασης στους μύες, αυτό θα καθυστερήσει την κόπωση και τον πόνο στους μύες σας. Αυτό οφείλεται στο μικροτραύματων μυών και η γυμναστική προκαλεί μυϊκές συσπάσεις, εξαντλώντας πρωτεΐνες που δημιουργούν μικρά δάκρυα στην κυτταρική μεμβράνη. Τα κύτταρα προσπαθούν να τα θεραπεύσουν παράγοντας διάφορες ουσίες που συσσωρεύονται σε αυτά τα μικροτραύματα.

Είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται αυτά τα μικροτσίπ που πάσχουν από μυϊκές ίνες και συνδετικό ιστό και το μέγεθος του δακρύου εξαρτάται από την ένταση της προπόνησης (που σημαίνει επίσης περισσότερο πόνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Αποκατάσταση

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι μύες σας φαίνονται μεγαλύτεροι αμέσως μετά την άσκηση; Μετά από μια ενεργητική προπόνηση όπως η προπόνηση με βάρη, το υπερβολικό αίμα αντλείται στα μυϊκά κύτταρα που μόλις εκπαιδεύσατε. Αυτό φέρνει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά για την εξάλειψη των τοξινών και του γαλακτικού οξέος και δημιουργεί προσωρινό πρήξιμο που διαρκεί περίπου 2 ώρες.

4. Ανάπτυξη

Εάν ο μυς υποβληθεί σε ανώμαλη υπερφόρτωση και κάθε άσκηση εκτελείται σωστά, θα αναπτυχθεί εντός των γενετικών ορίων του. Όλοι οι μύες του σώματος αναδιαμορφώνονται συνεχώς για να προσαρμοστούν στις απαραίτητες λειτουργίες. Η διάμετρος τους, το μήκος τους, η αντοχή τους, η αγγειακή τους φύση και ακόμη και ο τύπος των μυϊκών ινών ποικίλλουν ακόμη και σε μικρό βαθμό.



zougla.gr