Αρχική Ελλάδα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΕΡΕΤΕ στην πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΕΡΕΤΕ στην πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

33
0


Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (3/10) μέλη του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Πρυτανεία του ΕΜΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, την κινητοποίηση προκάλεσε η αντίδραση του πρύτανη του ΕΜΠ σε παρέμβασή τους στην «Βραδιά του Ερευνητή» την Παρασκευή (27/9).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κινητοποίηση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 10:00 στην Πρυτανεία του ΕΜΠ έρχεται ως αναγκαία απάντηση του σωματείου μας, αλλά και συνολικότερα της ακαδημαϊκής κοινότητας, στα απαράδεκτα γεγονότα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στη «Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το σωματείο μας εκείνη τη μέρα προχώρησε σε παρέμβαση στην κεντρική εκδήλωση, με τη στήριξη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητ(ρι)ών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος ήταν η ανάδειξη των πραγματικών συνθηκών εργασίας στον χώρο της έρευνας, της συνεχιζόμενης επισφάλειας και κακοπληρωμένης εργασίας, αλλά και η δήλωση της αντίθεσης στη συνεργασία του ιδρύματος με φορείς (βλπ. χορηγό της εκδήλωσης, Motor oil) που συμμετέχουν σε εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού. Η αντίδραση του Πρύτανη ήταν – αφού αποκάλεσε τους εργαζόμενους που παρενέβησαν στην εκδήλωση “μη συμβατά μοσχεύματα” – να καλέσει τις αστυνομικές δυνάμεις στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου, οι οποίες επιτέθηκαν, τραυματίζοντας μέλη του σωματείου μας και συλλαμβάνοντας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, ο Πρύτανης προέβει σε συνδικαλιστική δίωξη μελών του σωματείου και συναδέλφων ερευνητών, καταθέτωντας μήνυση εναντίων τους και οδηγώντας τους σε δικαστική αντιμετώπιση 8 πλημμεληματικών κατηγοριών. Ως σωματείο παλεύουμε για μισθό, ωράριο, ασφάλιση και εργασία με δικαιώματα, απέναντι στην αυταρχική πολιτική που επιχειρείται να επιβληθεί στους υπερεκμεταλλευόμενους ερευνητές και εργαζόμενους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σας καλούμε να συμβάλλετε στο δημόσιο διάλογο για τα εκπαιδευτικά ζητήματα, την κλιμακούμενη καταστολή και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Ιδιαίτερα επιδιώκουμε να ανοίξει στην κοινωνία η κουβέντα για τις εργασιακές συνθήκες του κλάδου της έρευνας και να στηριχτεί ο αγώνας του σωματείου μας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο.

Θα έχουμε στη διάθεσή σας εκπροσώπους του σωματείου για συνεντεύξεις και δηλώσεις. Παραθέτουμε τα αιτήματα του σωματείου μας: Απόσυρση της μήνυσης του Πρύτανη ΕΜΠ στους εργαζόμενους και φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΣΕΡΕΤΕ Άμεση παραίτηση του Ι. Χατζηγεωργίου από τα θεσμικά όργανα του ΕΜΠ Αύξηση χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ. Μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας Παύση κάθε συμμετοχής των Δημοσίων ΑΕΙ σε προγράμματα ενίσχυσης της πολεμικής βιομηχανίας και συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ».



zougla.gr