Αρχική Ελλάδα Πρεμιέρα για το Tesla CyberCab: Το αυτόνομο ταξί που δεν έχει τιμόνι,...

Πρεμιέρα για το Tesla CyberCab: Το αυτόνομο ταξί που δεν έχει τιμόνι, δεν έχει πεντάλ αλλά έχει τιμή κάτω από 30.000 δολάρια

40
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Tesla παρουσίασε το πολυαναμενόμενο ρομποτάξι της σε ειδική εκδήλωση στις Η.Π.Α. Το αυτοκίνητο, που ονομάστηκε επίσημα CyberCab, εμπνέεται σχεδιαστικά από το Cybertruck, και σε αντίθεση με πολλά άλλα πρωτότυπα ρομποταξί που παρουσιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, το Tesla θα είναι διαθέσιμο για αγορά από ιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EV είναι εξοπλισμένο με τα τελευταία συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Tesla και έχουν ήδη κατασκευαστεί περίπου 50 μονάδες. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Elon Musk υποστηρίζει ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026, αν και κατά τη διάρκεια της ζωντανής παρουσίασης του αυτοκινήτου, προειδοποίησε ότι μπορεί να είναι αισιόδοξος με τα χρονοδιαγράμματα, όμως τόνισε πως θα κοστίζει κάτω από 30.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς το CyberCab έχει σχεδιαστεί χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, η Tesla δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την κατασκευή του και την πώλησή του στους πελάτες χωρίς πρώτα να λάβει τη σχετική έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Όπως είναι αναμενόμενο από κάθε νέο μοντέλο της Tesla, το εσωτερικό είναι εξαιρετικά μινιμαλιστικό, προσφέροντας θέσεις για δύο άτομα και διαθέτοντας μια μεγάλη κεντρική οθόνη infotainment, η οποία φαίνεται να έχει βγει κατευθείαν από ένα Model 3 ή Model Y.

Όπως και το ηλεκτρικό Cybertruck, το εξωτερικό του CyberCab κυριαρχείται από μια ενιαία φωτεινή μπάρα LED πλήρους πλάτους στο μπροστινό μέρος που του δίνει μια φουτουριστική εμφάνιση. Ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα άλλο Tesla είναι οι εμπνευσμένες από το supercar πόρτες τύπου «πεταλούδας», οι οποίες θα βοηθούν στην είσοδο και την έξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τροχοί διαθέτουν συμπαγή αεροδυναμικά καλύμματα, βοηθώντας στην αυτονομία του ρομποτάξι, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται η μπάρα φωτισμού. Καθώς το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως αυτόνομο, δεν υπάρχει ανάγκη για εξωτερικούς καθρέφτες ούτε για πίσω παράθυρο.



zougla.gr