Αρχική Ελλάδα Πέμπτη ανάκληση για το Tesla Cybertruck μέσα στον ένα χρόνο κυκλοφορίας του

Πέμπτη ανάκληση για το Tesla Cybertruck μέσα στον ένα χρόνο κυκλοφορίας του

42
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το δύσκολο λανσάρισμα του Cybertruck συνεχίζεται, καθώς το ηλεκτρικό pick-up ανακλήθηκε για πέμπτη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η τελευταία αυτή ανάκληση, αφορά 27.185 οχήματα που δεν συμμορφώνονται με τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας οχημάτων για ορατότητα της κάμερας οπισθοπορείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των Η.Π.Α. δήλωσε ότι η οθόνη της κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να δείχνει μαύρο για 6 έως 8 δευτερόλεπτα μετά την επιλογή της όπισθεν στο όχημα. «Ο οδηγός μπορεί να συνεχίσει να κάνει όπισθεν του οχήματος χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους καθρέφτες του». Αυτό όμως είναι περισσότερο από το maximum των 2 δευτερολέπτων, το οποίο είναι το όριο από το νόμο.

Τούτου λεχθέντος, το Cybertruck δεν συμμορφώθηκε με τα πρότυπα ασφαλείας. Ευτυχώς, το ζήτημα ήταν μια σχετικά απλή διόρθωση και η Tesla το έχει ήδη αντιμετωπίσει με μια over-the-air ενημέρωση που άρχισε να κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό συνέβη εντυπωσιακά γρήγορα, καθώς η Tesla ανακάλυψε το ζήτημα στις 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός εσωτερικού ελέγχου συμμόρφωσης. Στη συνέχεια, η εταιρεία πέρασε τις επόμενες ημέρες εξετάζοντας το ζήτημα και τελικά εντόπισε 45 περιπτώσεις που συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα λογισμικού.

Προηγούμενες ανακλήσεις αφορούσαν το πεντάλ γκαζιού, τους υαλοκαθαριστήρες, ακόμα και το μέγεθος της γραμματοσειράς στην οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως αυτή είναι η πέμπτη ανάκληση του Cybertruck από την ημέρα της κυκλοφορίας του, όμως ο Elon Musk έχει ζητήσει να μην χαρακτηρίζονται ως ανακλήσεις όλες οι δυσλειτουργίες που μπορούν να διορθωθούν μέσω over the air ενημερώσεων.



zougla.gr