Αρχική Κόσμος Λιβανός: «Η πιο επικίνδυνη φάση της ιστορίας μας» λέει ο πρωθυπουργός της...

Λιβανός: «Η πιο επικίνδυνη φάση της ιστορίας μας» λέει ο πρωθυπουργός της χώρας

31
0


Ο Λίβανος είναι αντιμέτωπος με “μια από τις πιο επικίνδυνες φάσεις της ιστορίας του”, εκτίμησε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος μαζί με τον ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση 426 εκατ. δολαρίων για την παροχή έκτακτης βοήθειας στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν εκτοπιστεί λόγω των ισραηλινών πληγμάτων.

Αντιμέτωπος με ανθρωπιστική κρίση ο Λίβανος απευθύνει έκκληση για έκτακτη βοήθεια

“Περίπου ένα εκατομμύριο του πληθυσμού μας εκτοπίστηκε λόγω του καταστροφικού πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου”, τόνισε ο Μικάτι, προσθέτοντας ότι “απευθύνουμε έκτακτη έκκληση για τη συγκέντρωση περισσότερης βοήθειας για τους εκτοπισμένους”.

Λίβανος

Λίβανος: Καταστροφή στα νότια προάστια της Βηρυτού

Ο Μικάτι συναντήθηκε σήμερα με τον συντονιστή ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στον Λίβανο, τον Ίμραν Ρίζα, και μαζί ζήτησαν να συγκεντρωθούν 426 εκατ. δολάρια για την παροχή βοήθειας στους αμάχους.

“Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι και ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για τον Λίβανο Ίμραν Ρίζα απηύθυναν έκτακτη έκκληση 426 εκατ. δολαρίων προκειμένου να κινητοποιηθούν επειγόντως πόροι για τους αμάχους που έχουν επηρεαστεί από την κλιμάκωση της σύγκρουσης η οποία οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο”, ανέφερε ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Ο Λίβανος στο στόχαστρο του Ισραήλ

Οι χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο θα βάζουν στο στόχαστρο τα προπύργια της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων που απειλούν το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του λαού του Λιβάνου.

«Αυτές οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές θα στοχεύουν προπύργια της Χεζμπολάχ που απειλούν ισραηλινές πόλεις, κιμπούτς και κοινότητες κατά μήκος των συνόρων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.

«Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε τα λιβανέζικα χωριά (που βρίσκονται) δίπλα στα ισραηλινά χωριά σε στρατιωτικές βάσεις έτοιμες για επίθεση στο Ισραήλ», πρόσθεσε.



in.gr