Αρχική Κόσμος Ιταλία: 24 αστυνομικοί και 3 διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στη διαδήλωση για την Παλαιστίνη...

Ιταλία: 24 αστυνομικοί και 3 διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στη διαδήλωση για την Παλαιστίνη στη Ρώμη

25
0


H ιταλική αστυνομία έκανε γνωστό ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης, στη διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, τραυματίσθηκαν τουλάχιστον είκοσι τέσσερις αστυνομικοί. Μια νεαρή διαδηλώτρια, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, και άλλοι δυο νέοι, τραυματίσθηκαν στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην κινητοποίηση, η οποία δεν είχε λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές -παρείσδυσαν βίαια στοιχεία- τα οποία πέταξαν στους αστυνομικούς και τους καραμπινιέρους, μεταξύ των άλλων, έναν σιδερένιο στύλο οδικής σήμανσης (σ.σ. στο βίντεο το ξήλωμα του στύλου), μπουκάλια και κοκτέιλ μολότοφ.

«Ξέσπασε ένας ολοκληρωμένος ανταρτοπόλεμος»

Η αστυνομία έκανε χρήση γκλοπ, δακρυγόνων και προχώρησε σε ρίψεις νερού με αντλίες. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές. Η Ιταλία ετοιμάζεται για περισσότερες κοινωνικές αναταραχές εν μέσω μέτρων λιτότητας. Η πορεία ακινητοποιήθηκε αφού «ξέσπασε ένας ολοκληρωμένος ανταρτοπόλεμος», όπως δήλωσε η αστυνομία.

Ένας διαδηλωτής περιθάλπτει συνδιαδηλωτή του που χτυπήθηκε στο κεφάλι, υπό το βλέμμα των αστυνομικών.

Απορία προκαλεί η απαγόρευση της διαδήλωσης

Περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν το Σάββατο σε απαγορευμένη φιλοπαλαιστινιακή πορεία στη Ρώμη. Με σημαντικά μέτρα ασφαλείας να έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην ιταλική πρωτεύουσα, περίπου 1.600 άτομα υπέστησαν σωματικό έλεγχο και 19 από αυτά οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα για να εκτιμηθεί η θέση τους με σκοπό την πιθανή εντολή να εγκαταλείψουν την ιταλική πρωτεύουσα.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε εν μέσω φόβων ότι εξτρεμιστές μπορεί να προσπαθούν να διεισδύσουν στην πορεία, η οποία συνεχίστηκε παρά την απαγόρευση από το αρμόδιο υπουργείο. Η πορεία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου 2023. Η Ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, έχουν σκοτώσει σχεδόν 42.000 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και περίπου 17.000 παιδιών.

Η Ιταλία φαίνεται να οπισθοδρομεί σε σκοτεινές εποχές με την Μελόνι.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές βγήκαν στο διαδίκτυο για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες της αστυνομίας της Ρώμης να τους εμποδίσει να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. «Να είστε προσεκτικοί αν παίρνετε το τρένο», ανέφερε ένα μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε μαζί με μια φωτογραφία μιας ομάδας αστυνομικών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τιμπουρτίνα.

Παρόμοιες λήψεις και η ίδια προειδοποίηση αναρτήθηκαν σε φωτογραφίες άλλων σταθμών και στους κύριους κόμβους μεταφορών στο κέντρο της Ρώμης. «Η αστυνομική διεύθυνση της Ρώμης εμποδίζει τα λεωφορεία να φτάσουν στη διαδήλωση», ανέφερε ένα άλλο μήνυμα.

Με κύρια πηγή το ιταλικό πρακτορείο ANSA και πληροφορίες ΑΠΕ





in.gr