Αρχική Κόσμος «Θέλεις να γνωρίσεις έναν πρίγκιπα;»: Η Λίσα Φίλιπς μιλάει για την κακοποίησή...

«Θέλεις να γνωρίσεις έναν πρίγκιπα;»: Η Λίσα Φίλιπς μιλάει για την κακοποίησή της από τον Τζέφρι Επστάιν

37
0


Σήμερα, έχοντας μπει στην 5η δεκαετία της ζωής της, είναι η παρουσιάστρια του podcast «From Now On», όπου κάνει συνεντεύξεις με γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Στα 21 της όμως, η Λίσα Φίλιπς ήταν μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα και ανερχόμενο μοντέλο, με πολλά όνειρα. Ήταν τότε που μπήκε στη ζωή της ο Τζέφρι Επστάιν και ξεκίνησε μια κακοποιητική σχέση που κράτησε αρκετά χρόνια.

«Τότε ζούσα στη Νέα Υόρκη και δούλευα ως μοντέλο. Μια μέρα, μαζί με μια άλλη κοπέλα, είχαμε πάει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους για μια φωτογράφιση και όταν τελειώσαμε είχε την ιδέα να πάμε να περάσουμε το ρεπό μας με τον Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος ήταν φανταστικός τύπος και είχε ένα ιδιωτικό νησί εκεί κοντα, όπως μου είπε» θυμάται η Φίλιπς για την πρώτη φορά που άκουσε το όνομά του.

Επστάιν

Ο Τζέφρι Επστάιν.

Για πρώτη φορά στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν

Έτσι και έγινε. Οι δύο γυναίκες πήγαν στο ιδιωτικό νησί του χρηματοοικονομικού συμβούλου για να μείνουν εκεί ένα βράδυ. «Θυμάμαι ότι το νησί δεν είχε πολύ κόσμο. Φτάνοντας στο σπίτι είδα έναν ηλικιωμένο κύριο μαζί με μια νεαρή κοπέλα στην πισίνα αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία. Τον Επστάιν τον γνώρισα για πρώτη φορά στο δείπνο» θυμάται το πρώην μοντέλο.

Μάλιστα, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι «τον συμπάθησα αμέσως. Ήταν πολύ χαρισματικός, έξυπνος, ευγενικός». Σε κάποια στιγμή, ο Τζέφρι Επστάιν γύρισε και τη ρώτησε: «Θέλεις να γνωρίσεις έναν πρίγκιπα;» και τότε μπήκε στο δωμάτιο «ο πρίγκιπας Άντριου. Εντυπωσιάστηκα και σκεφτόμουν ‘κοίτα να δεις, γνώρισα έναν πρίγκιπα’».

Η Λίσα Φίλιπς θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του δείπνου μιλώντας με τον Επστάιν «μάλλον επειδή ήμουν η νέα κοπέλα της παρέας, είχε επικεντρωθεί σε εμένα», θα του μιλήσει για τα όνειρά της, τα σχέδιά της να γίνει επιτυχημένο μοντέλο και να υπογράψει σε ένα μεγάλο πρακτορείο. «Μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε τίποτα το περίεργο, περνούσαμε όλοι πολύ ωραία» θυμάται.

Το βράδυ, όταν ήταν με τη φίλη της στο δωμάτιό τους, χτύπησε η πόρτα και ένας άντρας τις είπε «είναι έτοιμος για το μασάζ του». «Δεν καταλάβαινα τι εννοούσε. Δεν ήθελα να κάνω σε κανέναν μασάζ, ήταν πολύ περίεργο, αλλά η φίλη μου είπε να μην ανησυχώ και ότι πρέπει να το κάνουμε». Έτσι πήγαν στο δωμάτιό του, όπου τις περίμενε γυμνός. Εκεί για πρώτη φορά ο Τζέφρι Επστάιν κακοποίησε σεξουαλικά τη Λίσα Φίλιπς.

Το Little Saint James είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί στις Παρθένες Νήσους.

Την επόμενη ημέρα επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και από ένα ήρεμο κορίτσι άρχισε να πίνει, να παίρνει ουσίες και να ξενυχτάει. «Νομίζω ότι ήταν η αντίδρασή μου για να κρύψω τη ντροπή που ένιωθα» θα πει.

Μια κακοποίηση που κράτησε χρόνια

Ο Επστάιν άρχισε να επικοινωνεί μαζί της, χωρίς εκείνη να ανταποκρίνεται αρχικά. Μέχρι που της έκλεισε ραντεβού με το πρακτορείο μοντέλων που ονειρευόταν να συνεργαστεί. «Πίστεψα ότι ίσως ήταν ο τρόπος του για να επανορθώσει για αυτό που μου είχε κάνει» θυμάται. Αλλά δεν ήταν έτσι.

Από τότε η Φίλιπς συναντούσε τον Επστάιν τουλάχιστον μια φορά το μήνα στο γραφείο του στο Μανχάταν. Δεν υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση κάθε φορά, ενώ σχεδόν πάντα εκείνος θα τη συμβούλευε για την καριέρα της ή θα την έφερνε σε επαφή με ανθρώπους από τον χώρο της μόδας για να τη βοηθήσουν.

Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο επώδυνα όταν άρχισε να της κλείνει ραντεβού και με άτομο που δεν είχαν καμιά σχέση με τη δουλειά της. «Τότε άρχισα να αναρωτιέμαι τι συμβαίνει. Γιατί το κάνει αυτό;» λέει η Φίλιπς. «Τότε αποφάσισα να τον αντιμετωπίσω».

Εκείνη θα ήταν και η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του. Λίγο καιρό αργότερα θα φύγει από τη Νέα Υόρκη και θα μετακομίσει στο Λος Άντζελες ώστε να απομακρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται από εκείνον. Στην αρχή θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες θα σταματήσει.

Έτσι τελείωσε η κακοποιητική σχέση της Ελίσα Φίλιπς με τον Τζέφρι Επστάιν. «Στο Λος Άντζελες συνέχισα τη ζωή μου και δεν τον σκέφτηκα ποτέ ξανά, ούτε το τι είχε συμβεί, μέχρι την αυτοκτονία του το 2019». Τότε αποφάσισε  να μιλήσει και με άλλες γυναίκες που είχαν πέσει θύματα του καταδικασμένου δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων.

Όσο για τους λόγους που δεν μίλησε νωρίτερα, η Φίλιπς είναι ξεκάθαρη. «Είναι αρκετά πολύπλοκο. Οι περισσότεροι θα με ρωτούσαν ‘γιατί επέστρεψα σε αυτόν μετά την πρώτη φορά;’. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ο Επστάιν ήταν έξυπνος και χειριστικός. Κακοποιούσε με έναν τρόπο που σε έκανε να πιστεύεις ότι δεν είναι κακοποίηση».

* Πηγή: The Guardian





in.gr