Αρχική Ελλάδα Η FIM εγκαινίασε επίσημα τα νέα της κεντρικά γραφεία

Η FIM εγκαινίασε επίσημα τα νέα της κεντρικά γραφεία

36
0


του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 10η Οκτωβρίου 2024 σηματοδότησε τα εγκαίνια της νέας έδρας της FIM δίπλα στο προηγούμενο σπίτι της στον Δήμο Mies (Ελβετία) με τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών να βρίσκεται στην περιοχή Vaud για σχεδόν τριάντα χρόνια.

Από αριστερά: Jorge VIEGAS (Πρόεδρος FIM), Christelle Luisier Brodard (Κρατικός Σύμβουλος αρμόδια για Θεσμούς, Επικράτειας και Αθλητισμού και Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου του Vaud), Pierre-Alain Schmidt (Syndic of Mies) και Antoine Barc (Architect RDR) © FIM/Victor Arroyo

Ο πρόεδρος της FIM Jorge Viegas γιόρτασε την επιτυχία αυτού του έργου κόβοντας την κορδέλα παρουσία τετρακοσίων εκλεκτών προσκεκλημένων. Μεταξύ εκείνων που παρευρέθηκαν ήταν υποστηρικτές των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων της FIM, Θρυλικοί πρωταθλητές – συμπεριλαμβανομένου του δεκαπέντε φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Giacomo Agostini, βασικά τοπικά και Διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνεργάτες της FIM καθώς και μέλη της FIM.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Jorge Viegas και Giacomo Agostini © FIM/Victor Arroyo

Πριν από τα επίσημα εγκαίνια, οι καλεσμένοι είδαν μια παράσταση από δύο τιτάνες του Trial έξω από τη νέα έδρα: ο Toni Bou, 36 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και η Emma Bristow, 10 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια γυναικών, επέδειξαν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους, προσφέροντας ένα συναρπαστικό θέαμα

Emma Bristow και Toni Bou © FIM/Victor Arroyo

Ο σχεδιασμός των νέων κεντρικών γραφείων της FIM ενσωματώνει την ουσία της μοτοσυκλέτας, αντανακλώντας τις αξίες και το πνεύμα του αθλήματος, μαζί με την αδελφότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία που ενώνουν την παθιασμένη μοτοσυκλετιστική κοινότητα. Η FIM έχει δώσει προτεραιότητα σε φιλικά προς το περιβάλλον δομικά υλικά επιλέγοντας αυτά που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, βιολογικής προέλευσης, γεωγραφικής προέλευσης και επαναχρησιμοποίησης που συμμορφώνονται με τα Ελβετικά πρότυπα.

Τα νέα κεντρικά γραφεία αντιπροσωπεύουν ένα ζωντανό και θετικό μέλλον για την FIM, όπου όσοι θα ζήσουν μέσα σε αυτό που χαρακτηρίζεται από τις 121 Εθνικές Ομοσπονδίες, από 6 Ηπείρους και σχεδόν τετρακόσια άτομα, που εργάζονται κάθε εβδομάδα συλλογικά για να εξασφαλίσουν στους εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως να μπορούν να απολαμβάνουν το μεγάλο θέαμα που είναι το σύγχρονο σπορ μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέο Τεχνολογικό Εργαστήριο της FIM © FIM/Victor Arroyo

Η εντυπωσιακή νέα δομή ενσωματώνει επίσης το νέο Τεχνολογικό Εργαστήριο της FIM, το οποίο αποτελεί την κορυφή της καινοτομίας στη μοτοσυκλέτα και χρησιμοποιείται για την προβολή των βασικών αξιών της FIM. Αυτός ο ειδικός χώρος εστιάζει στην τεχνολογία και την ασφάλεια, ενισχύοντας σημαντικά τον χαρακτήρα του νέου κτιρίου.

Τα υλικά του νέου κτιρίου περιλαμβάνουν 3,500 μ3 σκυροδέματος και 13,000 μ2 σκελετού με συνδυασμένη μάζα 385 τόνων. Περισσότερα από 40 χλμ. καλωδίων ηλεκτρικών / δικτύου / οπτικών ινών. Πάνω από 230 παράθυρα, άνω των 2,300 μέτρα σωληνώσεων και σχεδόν 540 μέτρα δοκών.

Αυτό το φιλόδοξο έργο υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη τοπικών εταίρων, όπως ο Δήμος Mies, οι τοπικές κοινότητες και το Καντόνι του Vaud, αντικατοπτρίζοντας μια κοινή δέσμευση για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τα νέα κεντρικά γραφεία της FIM © FIM/Victor Arroyo

Ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM, δήλωσε: «Τα νέα κεντρικά γραφεία επιτρέπουν σε όλους όσους εργάζονται στην FIM ή στην μοτοσυκλέτα σε όλο τον κόσμο να επωφεληθούν από ένα αξιόλογο σπίτι που καλύπτει τις ανάγκες τους. Η αρχιτεκτονική είναι τόσο δυναμική και ζωντανή όσο η εμπειρία της οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας. Είναι γεμάτο διαφάνεια σύμφωνα με το όραμά μου για την FIM. Είναι ένα κτίριο που αναπνέει ένας χώρος όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν περισσότερα όνειρα».



zougla.gr