Αρχική Ελλάδα Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 49χρονος, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η δικηγόρος για την...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 49χρονος, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η δικηγόρος για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία

34
0


Στα δικαστήρια Ηρακλείου για να απολογηθούν, βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο 49χρονος και η 31 ετών δικηγόρος, για την υπόθεση εκβίασης που κατήγγειλε επιχειρηματίας του Ηρακλείου. Κατά την απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης που αντιμετωπίζει μεταξυ άλλων ο 49χρονος, αλλά και την κατηγορία για άμεση συνέργεια στην εκβίαση και το αδίκημα της απιστίας που αντιμετωπίζει η δικηγόρος.

Ο 49χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώ η 31χρονη αφέθηκε ελεύθερη, με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και της υποχρέωσης εμφάνισης στις Αστυνομικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Νικόλαος Καραγιάννης επεσήμανε ότι το περιστατικό απασχολεί ιδιαίτερα τον Δικηγορικό Σύλλογο λόγω της ιδιότητας της κατηγορουμένης, όπου θα εξεταστεί μελλοντικά αν πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις για τις πράξεις της.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος παρακολουθεί το θέμα και θα πράξει ό,τι ορίζεται και στον χρόνο που ορίζεται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 49χρονος κατηγορούμενος προσήλθε στην Ασφάλεια Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης (8/10), συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή δικηγόρος, η οποία συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, φέρεται να συνδέεται με τον 49χρονο, που χτύπησε με λοστό και έστειλε στο νοσοκομείο τον 69χρονο επιχειρηματία, με τον 40χρονο γιο του επιχειρηματία να της προσδίδει ενεργό ρόλο στο καθεστώς στυγνού εκβιασμού, στο οποίο φαίνεται να ζούσε η οικογένεια τους τελευταίους μήνες.

Ο 69χρονος επιχειρηματίας, λίγο μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, άρχισε να καταθέτει στην Ασφάλεια μαζί με τον 40χρονο γιο του, εξηγώντας ότι, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, αναγκάστηκαν να δανειστούν με τοκογλυφικούς όρους πάνω από 350 χιλιάδες ευρώ, για τις οποίες είχαν πληρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες και αυτό χωρίς να έχουν εξοφλήσει τους τοκογλύφους, γι’ αυτό και δέχονταν συνεχώς απειλές.

Τους τελευταίους μήνες ο 40χρονος γιος τού επιχειρηματία φέρεται να δηλώνει στην κατάθεσή του ότι γνωρίστηκε με τη δικηγόρο, η οποία του πρότεινε να προσλάβει τον 49χρονο πρωταγωνιστή του επεισοδίου, ως φύλακα του εργοστασίου και προστάτη της οικογένειας με αντίτιμο 20.000 ευρώ μηνιαίως, ποσό που από ένα σημείο και μετά τους ήταν αδύνατο να πληρώνουν, με συνέπεια να ξεκινήσουν νέες απειλές και επεισόδια, που παρέμεναν κρυφά, με αποκορύφωμα ο 49χρονος σεσημασμένος για πολύκροτη υπόθεση να απειλήσει τη ζωή των παιδιών του 40χρονου, δηλώνοντας ότι γνώριζε ακόμη και την ώρα που σχολάνε από τα εξωσχολικά τους μαθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 49χρονος, που έχει απασχολήσει την Αστυνομία για υπόθεση κακοποίησης ενός νεαρού ατόμου, απαίτησε να εισπράξει 20.000 ευρώ σε μετρητά και ο επιχειρηματίας επιπλέον να του κατασκευάσει σπίτι αξίας 100 χιλιάδων ευρώ στη Μεσαρά, όπου δραστηριοποιείται, ως αντάλλαγμα για τα χρωστούμενα.

Άλλη παράμετρος της υπόθεσης που εξετάζεται είναι το γεγονός ότι η νεαρή δικηγόρος, σε μία από τις μεταμεσονύχτιες επεισοδιακές συναντήσεις της με τον 40χρονο επιχειρηματία, του πρότεινε να παραδώσει ακόμη και το ρολόι μάρκας Rolex που φορούσε στον 49χρονο μπράβο, ως προκαταβολή για όσα του χρωστούσε.

Ακόμη, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, ένα ακίνητο που είχε αγοράσει ο 40χρονος και αδυνατούσε να το ξεπληρώσει, πέρασε στο όνομα της νεαρής δικηγόρου.

Δείτε το βίντεο:

 

Με πληροφορίες από neakriti, ΑΜΠΕ



zougla.gr