Αρχική Ελλάδα Γοήτευσαν ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου στο Ηρώδειο

Γοήτευσαν ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου στο Ηρώδειο

40
0


Ο θυελλώδης έρωτας του κορυφαίου Πολωνού μουσουργού Φρ. Σοπέν με τη Γεωργία Σάνδη, μια γυναίκα που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της, ζωντάνεψε μαγικά στο Ηρώδειο την Κυριακή το βράδυ 6 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές στους δύο ρόλους τους μοναδικούς Δημήτρη Λάλο και Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Η κοινή εμφάνιση των δύο λαμπρών ηθοποιών, για πρώτη φορά στη σκηνή, μετά το τηλεοπτικό πλατό του «Σασμού», γοήτευσε ιδιαίτερα το κοινό, που είχε γεμίσει το ρωμαϊκό ωδείο και δεν χόρταινε να τους χειροκροτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Λάλος, Τατιάνα Παπαγεωργίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Ματίνα Τσαρουχά

Ήταν μια μεγαλειώδης, όσο και συγκινητική βραδιά, σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Πολωνού σκηνοθέτη Jaroslaw Kilian, με πρωταγωνιστή την ίδια τη μουσική του Σοπέν που απέδωσε καθηλωτικά η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου με μοναδικό, εκφραστικό ήχο και κρυστάλλινη δεξιοτεχνία, αναδύοντας την ιδιαίτερη αισθητική του Σοπέν. Μαζί της η Ορχήστρα Εγχόρδων του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Πάτρικ Μπέιλι, που συνόδευσαν το πιάνο με εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις προσδίδοντας μαγικές ηχητικές αποχρώσεις στην βραδιά. Επί σκηνής και η ταλαντούχα και βραβευμένη σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά η οποία εντυπωσίασε το κοινό με την μεστή και λαμπερή φωνή της.

Τατιάνα Παπαγεωργίου, ο Βρετανός μαέστρος Πάτρικ Μπέιλι

Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου ντυμένοι πολύ όμορφα, με ρούχα εποχής, μας ταξίδεψαν στο ρομαντικό Παρίσι του 19ου αιώνα, φέρνοντας στο επίκεντρο την θυελλώδη και παθιασμένη σχέση των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών, του Σοπέν με τη δυναμική συγγραφέα Γεωργία Σάνδη, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πήρε διαζύγιο, κάπνισε, φόρεσε αντρικά ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν χάρμα οφθαλμών να τους βλέπεις να κάνουν πικ-νικ στη μαγευτική Μαγιόρκα, να ανταλλάσσουν φλογερές επιστολές, να ομολογούν τον έρωτά τους ο ένας στον άλλον: «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να αξίζω την αγάπη σας», έλεγε η Σάνδη στον Σοπέν. Κι εκείνος γοητευμένος έγραφε θεία μουσική, εμπνευσμένος από τον έρωτά του για εκείνη.

Η παράσταση ήταν ένας ύμνος στον άνθρωπο, το συναίσθημα και την πνευματική δημιουργία, που κέρδισε το θερμό και επαναλαμβανόμενο χειροκρότημα του κοινού. Αληθινή αποθέωση τόσο για τους δύο ηθοποιούς, όσο και για την πιανίστα, την ορχήστρα, τον σκηνοθέτη και όλους τους συντελεστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά ερμήνευσε άρια του Μότσαρτ

Στο τέλος της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνοντας ότι «είμαστε χαρούμενοι που για τρίτη χρονιά με την παραγωγό της εκδήλωσης Ελισάβετ Παπαγεωργίου, δημιουργήσαμε αυτή την τόσο σημαντική παράσταση που εξύμνησε τον έρωτα και μετέδωσε πολύ σπουδαία μηνύματα. Το ΕΕΑ στηρίζει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως αυτή και θα συνεχίσει.»

Δημήτρης Λάλος, Τατιάνα Παπαγεωργίου,Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Από την πλευρά της η Ελισάβετ Παπαγεωργίου, η οποία με την ιδιότητα της θεατρολόγου, είχε και τη δραματοποίηση του κειμένου και των επιστολών που ακούστηκαν, τον ευχαρίστησε θερμά για την αγαστή συνεργασία που συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα έχει μέλλον.

Τη βραδιά παρακολούθησαν η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά, ο συνθέτης Νίκος Τερζής, ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου,Όλγα Γεροβασίλη, Jaroslaw Kilian, Ελισάβετ Παπαγεωργίου

Η σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά με τον σκηνοθέτη Jaroslaw Kilian

Η Θεοφανεία Παπαθωμά με την αδελφή της Χριστίνα

Νίκος Τερζής – Μιχάλης Αεράκης



zougla.gr