Αρχική Ελλάδα Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2024: Τον Νοέμβριο ο προτελευταίος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων...

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2024: Τον Νοέμβριο ο προτελευταίος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων  

30
0


Στο τέλος του 2023 το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA αποδέχτηκε και ενέκρινε τον φάκελο του αγώνα, δίνοντας ουσία και αποτέλεσμα σε μία προσπάθεια της ΟΜΑΕ και του ΑΣΣΟΑΑ, που είχε ξεκινήσει από το 2018. Φέτος θα είναι η κορύφωση της προσπάθειας ενώ μέχρι σήμερα δύο στελέχη της FIA έχουν επισκεφθεί το χώρο όπου γίνεται η ανάβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την Ανάβαση Αχλαδόκαμπου που θα γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα. Με βάση το πρόγραμμα,στις 2 και 3 Νοεμβρίου στην θα γίνει στην όμορφη περιοχή Π.Ε.Ο. Άργους -Τρίπολης ο προτελευταίος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απαιτητική διαδρομή των 6,5 χλμ, που είναι ίδια με πέρσι όπως έχει κατατεθεί στον φάκελο της FIA , απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Άργος και 35 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Ίδιος με την προηγούμενη χρονιά θα είναι και ο χώρος των πιτς. Ο αγώνας έχει άπλετο χώρο για ασφαλή παρακολούθηση μεγάλων κομματιών της διαδρομής και υπάρχουν ελπίδες ότι θα ενταχθεί στο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων.

 

Ο αγώνας για φέτος προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2024 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών 2024. Οι αθλητές με αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών, από τα Ιστορικά , τα σύγχρονα των ομάδων Ν, Α, R, Ε και Formula Saloon, θα διεκδικήσουν τα πολυπόθητα τρόπαια. Οι συμμετοχές ανοίγουν στις 14/10/2024 και θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω του Σ.Δ.Δ.Α. (www.e-omae-epa.gr).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από το Γραφείο τύπου του ΑΣΣΟΑΑ



zougla.gr