Αρχική Ελλάδα Έφοδος και ένταση σε αρχιτεκτονικό γραφείο για … πνευματικά δικαιώματα

Έφοδος και ένταση σε αρχιτεκτονικό γραφείο για … πνευματικά δικαιώματα

43
0


Άνευ προηγουμένου καταστάσεις εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από αρχιτεκτονικό γραφείο στα Χανιά, όπου επιχειρήθηκε έφοδος δικαστικής επιμελήτριας μετά από πληροφορία ότι το συγκεκριμένο γραφείο χρησιμοποιούσε… ληγμένη συνδρομή σε σχεδιαστικό πρόγραμμα!

Επειδή είχαν προηγηθεί ανάλογες έφοδοι τις προηγούμενες ημέρες, ο τεχνικός κόσμος ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του γραφείου και στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες μηχανικοί αλλά και δικηγόρος, διαμαρτυρόμενοι για τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να γίνει ο έλεγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησαν εντονότατες φραστικές αντιπαραθέσεις επί του πεζοδρομίου στη οδό Ζυμβρακάκηδων, ενώ η κατάσταση εκτροχιάστηκε όταν η δικαστική επιμελήτρια άρπαξε από τα χέρια μηχανικού, το κινητό της, επειδή βιντεοσκοπούσε τα τεκταινόμενα.

Τελικά ο έλεγχος δεν έγινε ενώ αποχωρώντας και οι δύο πλευρές εξέφρασαν πρόθεση να αλληλομηνυθούν.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων για την πνευματική ιδιοκτησία των σχεδιαστικών προγραμμάτων, πρόκειται να γίνει στις 3.00 το μεσημέρι στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης στην οδό Νεάρχου.

Πάντως, αυτό που σημείωσαν οι μηχανικοί είναι ότι όχι μόνο δεν είναι αντίθετοι αλλά επιθυμούν και κάθε έλεγχο από την δικαστική και εκτελεστική εξουσία αλλά όχι με αυτόν τρόπο, εξηγώντας εξάλλου ότι   ο έλεγχος των συνδρομών μπορεί να γίνει μέσω email από την ΑΕΠΙ.

Δείτε στιγμιότυπα από την ένταση:

 



zougla.gr