Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: “ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΩΦΕΛΗΣ για την ΜΑΓΝΗΣΙΑ η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ”

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: “ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΩΦΕΛΗΣ για την ΜΑΓΝΗΣΙΑ η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ”

30
0

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αποτελεσματική επίσκεψη Τάκη Θεοδωρικάκου στον Βόλο

Άκρως εποικοδομητική χαρακτηρίζει την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης στον Βόλο, με τη συνοδεία της γενικής γραμματέως Ιδιωτικών Επενδύσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Χρήστος Μπουκώρος.

Αμέσως μετά την αναχώρηση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου από τον Βόλο, ο βουλευτής Μαγνησίας δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και της γενικής γραμματέως υπήρξε ιδιαίτερα επωφελής για την περιοχή μας.

Οι συναντήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή με επιχειρηματίες και οι επισκέψεις σε εργοστάσια της Α’ ΒΙ.ΠΕ. απέδειξαν το έντονο ενδιαφέρον του υπουργείου.

Ενδιαφέρον το οποίο εκφράζεται εμπράκτως με την χρηματοδότηση του Φορέα Αυτοδιαχείρισης για τη βελτίωση των υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής και με τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου ότι εξοφλούνται άμεσα, και πριν το τέλος του χρόνου, όλα τα υπόλοιπα των προηγούμενων Αναπτυξιακών Νόμων από το 1999 (!!!) μέχρι και τον Αναπτυξιακό Νόμο του 2016.

Επιπλέον, η δέσμευση για ταχείες διαδικασίες ένταξης και χρηματοδότησης των επιχειρηματιών που εντάσσονται στον τρέχοντα Αναπτυξιακό Νόμο αποτελεί την απόδειξη ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν πιο γρήγορα στον τομέα των ιδιωτικών επενδύσεων.

Κατά την απογευματινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Μαγνησίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις περιοχές που είχαν εξαιρεθεί από τον πρώτο κύκλο χρηματοδότησης του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης που αφορά περιοχές, όπως οι Αλυκές, η Αγριά, το παραλιακό μέτωπο Μηλεών και άλλες περιοχές του Νοτίου Πηλίου, τα παράλια του δήμου Αλμυρού κ.α.

Ένα ποσό της τάξεως των 3-4 εκατ. ευρώ έρχεται ως πραγματική ανάσα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επλήγησαν πέρυσι από τον Daniel.

Από την ανακοίνωση του πρώτου κύκλου ενίσχυσης, πίστεψα βαθιά ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος για την εξαίρεση των συγκεκριμένων περιοχών, αφού επλήγησαν στον ίδιο και σε ορισμένες περιπτώσεις σε μεγαλύτερο βαθμό με όλες τις περιοχές της Μαγνησίας.

Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο που ενέσκηψε στο αίτημά μου και εκπόνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης.

Τώρα, οι πληγείσες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν άμεσα τα αιτήματά τους και η διοίκηση του Επιμελητηρίου να προχωρήσει τις διαδικασίες, ώστε οι εκταμιεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δικαιώσει την προσπάθεια όλων μας».