Αρχική Ελλάδα Προσήλθαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Προσήλθαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

33
0


Ολοκληρώθηκε λιγα λεπτά μετά τις 8 μ.μ. η προσέλευση των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το debate, στο οποίο θα κληθούν να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να αναδείξουν τις διαφορές των προτάσεων τους, με το βλέμμα στην κάλπη της  6ης Οκτωβρίου.

Πρώτη στην είδοσο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ενόψει του debate, έφθασε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου και προχώρησε στι παρακάτω δηλώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι θα είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο και δημιουργικό ντιμπέιτ, πάνω στο οποίο θα μπορέσουμε όλοι οι υποψήφιοι να παρουσιάσουμε τις ιδέες μας, τις θέσεις μας και οι Έλληνες πολίτες που το παρακολουθούν να μπορέσουν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να πάρουν την απόφασή τους για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στις 6 του Οκτώβρη.

Μακάρι να μπορούσαν να είχαν γίνει και περισσότερα ντιμπέιτ. Αυτό ήταν η δική μου θέση. Όμως δεν πειράζει, προχωράμε έστω και με αυτό. Και αυτό που λέω είναι ότι από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό μέσα στις συνθήκες όλης αυτής της πολιτικής ρευστότητας, η οποία υπάρχει με τη μεγάλη αποδοκιμασία, την ηχηρή αποδοκιμασία που υπάρχει στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και βεβαίως με την αποσύνθεση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, τα βλέμματα των Ελλήνων πολιτών πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ και έχουν απαίτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι ‘ αυτό λοιπόν είναι τόσο σημαντικό το ποιος θα είναι, ποιος θα εκλεγεί και τι θα δώσει τη νέα ορμή, τη νέα αρχή μπορεί να δώσει στο ΠΑΣΟΚ, πιάνοντας ξανά το νήμα με την ελληνική κοινωνία και εκφράζοντας τις ανάγκες και τα συμφέροντά της.

Και ειλικρινά θέλω να καλέσω όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλους όσους ξανά κοιτούν προς το ΠΑΣΟΚ. Όλους όσους αισθάνονται πολιτικά άστεγοι και έχουν απαίτηση από αυτό το χώρο να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες της 6ης του Οκτώβρη, να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, να σπάσουν τους μηχανισμούς.

Και ναι, είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης του Οκτώβρη θα κρύβουν εκπλήξεις.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Ακολούθησε η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία προσερχόμενη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate:

«Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μία μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια για να αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα και να πετύχουμε το μεγάλο, σε πρώτη φάση, και το κυβερνών σε εθνικές εκλογές ΠΑΣΟΚ. Γίνεται; Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ναι γίνεται».

Λίγο μετά τις 19:45 έφθασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

Ενόψει του debate των έξι υποψηφίων στο ΕΡΤNews, ο κ. Γερουλάνος έκανε δηλώσεις, τονίζοντας ότι η τηλεμαχία είναι μια ευκαιρία να δείξει ο καθένας στον κόσμο τι πρεσβεύει. «Είναι σημαντικό για αυτήν την διαδικασία να κάνουμε αυτή την τηλεμαχία, το debate, διότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Φτάνοντας στην είδοσο του Ραδιομεγάρου στης ΕΡΤ ενόψει του debate, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Ο ανοιχτός διάλογος στο ΠΑΣΟΚ για όλα δεν ανοίγει και δεν ολοκληρώνεται με το σημερινό debate. Θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία μας ως κόμμα από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, διάλογος στα όργανα, διάλογος στην κοινωνία και στους πολίτες. Άρα κόμμα ανοιχτών πρωτοβουλιών και όχι περίκλειστος κλειστός κομματικός μηχανισμός».

O Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατέφθασε λίγο μετά τις 20:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενόψει του debate των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δούκας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Δημόσια Τηλεόραση γιατί είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά, να συζητήσουμε αναλυτικά για τις θέσεις και τις απόψεις μας. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που καλύπτετε αυτή την κρίσιμη διαδικασία.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πολύ ζωντανό διάλογο και οι πολίτες να καταλάβουν τα βασικά προτάγματα, τις διαφορές και θα μπορέσουν να συγκρίνουν και κυρίως να συμμετέχουν στις εκλογές στις 6 Οκτωβρίου. Είμαι χαρούμενος γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε κι έναν απευθείας διάλογο με τους συνυποψήφιους. Ήταν κάτι το οποίο το ήθελα πάρα πολύ».

Τελευταίος έφθασε στην είδοσο του Ραδιομεγάρου στης ΕΡΤ ενόψει του debate, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για την φιλοξενία. Πήραμε την πρωτοβουλία γι’ αυτό το debate και μάλιστα με κάποιους όρους πρωτοποριακούς για να υπάρξει ένας πιο ανοιχτός διάλογος και ευχόμαστε να τον ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Μέχρι τώρα οι διαδικασίες εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα.

Βεβαίως σήμερα έχουμε μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν, συνεχίζοντας το ράλι των προκλήσεων, μίλησε από το βήμα του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει πάνω από όλα να τελειώσουν οι αυταπάτες, συνεχιζόμενες αυταπάτες για ήρεμα νερά. Αλλά κάθε φορά τυχαίως, πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, κάνει ακραίες προκλήσεις, όπως σήμερα, όπως και πριν από κάποιους μήνες με τη Μονή της Χώρας. Πρέπει λοιπόν να τελειώσουν οι αυταπάτες και να αποκτήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς αλλά και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πως θα διεξαχθεί η διαδικασία του debate

Οι έξι υποψήφιοι θα τοποθετηθούν σε έξι θεματικές ενότητες, τις ακόλουθες:

1.    Οικονομία-Ανάπτυξη
2.    Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
3.    Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση
4.    Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
5.    Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
6.    ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Επίσης θα έχουν και απευθείας διάλογο μεταξύ τους με ερωταπαντήσεις. Παράλληλα θα απαντούν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Γιώργου Κουβαρά και Απόστολου Μαγγηριάδη.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου  κάθονται στα αριστερά των δύο δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενώ στα δεξιά τους κάθονται οι  Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης.

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι (6) follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

 



zougla.gr