Αρχική Ελλάδα Η Hyundai αναβάθμισε το Ioniq 5Ν εστιάζοντας στις… ντριφτάδικες ικανότητες του

Η Hyundai αναβάθμισε το Ioniq 5Ν εστιάζοντας στις… ντριφτάδικες ικανότητες του

44
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ηλεκτρικό crossover υψηλών επιδόσεων αναβαθμίζεται αποκτώντας έναν μεγάλο αριθμό αλλαγών. Όμως δεν υπάρχουν στιλιστικές βελτιώσεις (δεν τις χρειάζεται), καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς περιστράφηκε γύρω από τη βελτίωση του λογισμικού, ώστε να προσφέρει ακόμα πιο ελκυστική οδήγηση και περισσότερες drift επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το N Drift Optimizer που βοηθά το Ioniq 5 N να ντριφτάρει με ευκολία, μπορεί τώρα να ρυθμιστεί επιλέγοντας ένα από τα 10 διαθέσιμα επίπεδα βοήθειας. Επιλέξτε το επίπεδο 10 (λειτουργία Pro) και το EV ελαχιστοποιεί την παρέμβαση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να «παρασύρονται πιο ελεύθερα». Επιπλέον, το σύστημα μπορεί πλέον να ανιχνεύει καλύτερα τις κατάλληλες συνθήκες drift, οι οποίες η Hyundai υποθέτει ότι θα είναι μόνο σε μια πίστα αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει επίσης κάτι που ονομάζεται Downshift Memory. Προοριζόμενη για χρήση σε πίστα, η λειτουργία «επιτρέπει στο όχημα να αποθηκεύει εντολές χωρίς αλλαγές και να αλλάζει ταχύτητα όταν το όχημα φτάσει στις επιτρεπόμενες στροφές (rpm) του κινητήρα για downshifting».

Μάλιστα, πλέον ο τεχνητός ήχος του κινητήρα, ενεργοποιείται αυτόματα όταν ενεργοποιηθεί και το launch control. Αυτός ο N Active Sound+ προσομοιώνει τον θόρυβο ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων.

Τέλος, στις αλλαγές προστίθενται τα αυτόματα φώτα πορείας με αντιθαμβωτική λειτουργία, το σύστημα Walk-Away Lock που κλειδώνει αυτόματα τις πόρτες όταν ο οδηγός απομακρύνεται σε ορισμένη απόσταση από το αυτοκίνητο ενώ παρέχεται και δυνατότητα V2L (η αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία εξωτερικών συσκευών).



zougla.gr