Αρχική Ελλάδα WorldWCR Cremona: η Maria Herrera κερδίζει μετά από συναρπαστική μάχη

WorldWCR Cremona: η Maria Herrera κερδίζει μετά από συναρπαστική μάχη

33
0


του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Maria Herrera πέτυχε τη νίκη στην Ιταλία, σε μια εκπληκτική τριπλή μάχη για την πρώτη θέση, νικώντας την Sanchez στη γραμμή τερματισμού μετά από μια τελευταία προσπέραση στη στροφή, με την Carrasco να παίρνει την 3η θέση.

Η πρώτη αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου είδε τον 1ο Αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αγώνων σιρκουί Γυναικών της FIM που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πίστα Cremona.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Maria Herrera (Klint Forward Racing Team) παρουσίασε ένα δυνατό ξεκίνημα όταν τα φώτα έσβησαν, οδηγώντας τη Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team), την Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) και την τοπική ηρωίδα Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) έχοντας κοντινές μάχες οι τέσσερις και διεκδικώντας τις θέσεις του βάθρου.

ΠΟΛΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ – Αγώνας με κόκκινη σημαία

Με έξι γύρους να απομένουν για τον Αγώνα, η #34 Alyssia Whitmore (Sekhmet Motorcycle Racing Team) είχε μια πτώση στη στροφή 7, με αποτέλεσμα ο Αγώνας να φέρει κόκκινη σημαία. Η Βρετανίδα αναβάτης μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο μετά την πτώση, όπου αναφέρθηκε ότι είχε τις αισθήσεις της με ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι και υποψία διάσεισης και τραυματισμού στον αντίχειρα του δεξιού χεριού. Η Whitmore πρόκειται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Cremona για περαιτέρω εκτιμήσεις της κατάστασής της.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ – Η Carrasco προηγείται

Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά με πέντε γύρους να απομένουν, με θέσεις στο grid με βάση το τελευταίο ολοκληρωμένο σημείο της χρονομέτρησης για κάθε αναβάτρια. Με το που έσβησαν τα φώτα, η Herrera κυνηγούσε την Ισπανίδα συμπατριώτισσά της, με την Sanchez και την Ponziani να βρίσκονται κοντά. Οι αναβάτριες κινούνταν μεταξύ των πρώτων θέσεων καθώς στόχευαν το πάνω σκαλί του βάθρου. Μόλις τέσσερις γύρους πριν το τέλος, η Ponziani έκανε ένα κρίσιμο λάθος, πηγαίνοντας αρκετά ανοιχτά και βγήκε εκτός της διεκδίκησης του βάθρου στον εντός έδρας Αγώνα.

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΥΡΟΣ: Η Herrera και η Sanchez μονομαχούν μέχρι το τέλος

Ήταν μέχρι το τέλος του τελευταίου γύρου στην Ιταλική πίστα με άλλη μια εκπληκτική κίνηση από τη #6 Herrera στο τελευταίο τμήμα της πίστας. Η επικεφαλής του Πρωταθλήματος έκανε την κίνησή της, περνώντας τη μοτοσυκλέτα μπροστά από την Sanchez πριν τη γραμμή τερματισμού και κερδίζοντας τη νίκη κάτω από τις τέλειες συνθήκες του Αγώνα. Η Carrasco ολοκλήρωσε το εξ ολοκλήρου Ισπανικό βάθρο στην 3η θέση.

1η | Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

«Νομίζω ότι αυτός ήταν ο πιο δύσκολος Αγώνας μέχρι στιγμής, αλλά τον απόλαυσα επίσης. Μόλις πέντε γύροι, τόσο λίγοι, αλλά ήμουν δυνατή στο φρενάρισμα και μπόρεσα να παλέψω σκληρά ενάντια στη Sara, η οποία ήταν επίσης πολύ δυνατή στα φρένα. Στον τελευταίο γύρο, τα πήγα καλά και έφτασα κοντά στις τελευταίες στροφές, αλλά πρέπει ακόμα να κάνω περισσότερα για να βελτιωθώ στην ευθεία, οπότε θα δούμε τα δεδομένα και θα δούμε τι μπορεί να γίνει εκεί, και επίσης θα αποφασίσουμε εάν υπάρχει κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε στη μοτοσυκλέτα για τον αυριανό 2ο Αγώνα. Γενικά, νιώθω ότι έχω καλή δύναμη, αλλά υπάρχουν τομείς στους οποίους μπορώ ακόμα να βελτιωθώ, προσωπικά».

2 η| Sara Sanchez | 511 Terra&Vita Racing Team

«Άλλη μια 2η θέση και τόσο κοντά στη νίκη! Ήταν δύσκολο σήμερα και είχα άλλη μια στενή μάχη με τη Μaria και την Άna. Είμαι χαρούμενη που βρέθηκα στην πρώτη τριάδα για ολόκληρο τον Αγώνα, αλλά θα ήθελα να κερδίσω φυσικά, επίσης ως τόνωση του ηθικού, καθώς είμαστε τόσο κοντά! Δεν κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα την Παρασκευή και είχα δουλειά να κάνω για να βρω την αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα και την πίστα, αλλά μετά έκανα πολύ καλή αρχή στον σημερινό Αγώνα και μπόρεσα να τρέξω μπροστά και να παλέψω σκληρά. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στον 2ο Αγώνα αύριο».

3η | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Δεν είμαι τόσο χαρούμενη σήμερα γιατί πριν την κόκκινη σημαία ένιωθα ότι τα είχα όλα υπό έλεγχο και αυτή η νίκη θα μπορούσε να είναι δική μου. Μόλις ο Αγώνας ξεκίνησε ξανά, δεν ήταν τόσο εύκολο, και είχαμε μόνο πέντε γύρους. Ειλικρινά, περίμενα να κερδίσω σήμερα, καθώς ο ρυθμός μου ήταν καλός και πίεζα πολύ. Δεν περίμενα πραγματικά ότι η Sara θα με περάσει στον τρίτο γύρο και ήταν δύσκολο να ξεκινήσω τον τελευταίο γύρο στην 3η θέση, καθώς είχα λίγες ευκαιρίες να προσπαθήσω να περάσω ξανά τη Sara και τη Maria. Αλλά είναι ένα άλλο βάθρο, οπότε δεν είναι κακό. Περιμένω και ο αυριανός Αγώνας να είναι παρόμοιος, με μια στενή ομάδα τεσσάρων ή πέντε αναβατριών. Θα συνεχίσω να δουλεύω με την ομάδα μου απόψε για να δω αν μπορούμε να βρούμε κάτι επιπλέον για τον αυριανό 2ο Αγώνα, που θα προσπαθήσω να κερδίσω».

Οι έξι πρώτες του 1ου Αγώνα WorldWCR:

Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)

Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) +0.075s

Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) +0.197s

Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) +5.113s

Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +5.382s

Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) +6.418s

Ταχύτερος γύρος:

Roberta Ponziani (Yamaha) – 1’41.235s

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

Results



zougla.gr