Αρχική Ελλάδα Rally Chile: Νίκησαν οι Rovanpera– Halttunen, τις εντυπώσεις κέρδισε ο Ogier αλλά...

Rally Chile: Νίκησαν οι Rovanpera– Halttunen, τις εντυπώσεις κέρδισε ο Ogier αλλά ο Neuville ετοιμάζεται για τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο

35
0


Του Π.Χαλάτση

Το ράλλυ Bio Bio στη Χιλή δεν άφησε καλές εντυπώσεις στους οδηγούς του Π.Π.Ρ. Και αυτό γιατί οι διοργανωτές ενώ λάμβαναν τα μηνύματα για την πυκνή ομίχλη στις Ε.Δ  δεν πήραν κανένα μέτρο για να τους προστατέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid) κέρδισαν το ράλλυ στη Χιλή αλλά αφού δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα έκαναν αγώνα για να χαρούν και για να δώσουν βαθμούς στην ομάδα τους. Ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, άνοιξαν μια σαμπάνια και στη συνέχεια ξεκίνησαν τα παράπονα. Γατί αγωνίσθηκαν στα τυφλά.

Η ομίχλη σε μερικές ειδικές ήταν τόση πυκνή που υπήρχε άμεσος κίνδυνος για ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι Φινλανδοί που φέτος δεν συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του WRC και τρέχουν επιλεκτικά στους αγώνες δεν είχαν να κυνηγήσουν τίποτα άλλο από τη χαρά μιας ακόμη νίκης.

Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Ουαλοί Elfyn Evans- Scott Martin (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid). Και αυτοί ήθελαν νίκη για να διεκδικήσουν έναν παγκόσμιο τίτλο. Οι Ουαλοί όμως έχασαν τις ελπίδες τους να κυνηγήσουν το φετινό παγκόσμιο τίτλο στο EKO Rally Acropolis.

Έτσι στη Χιλή πήγαιναν μεν οριακά αλλά περισσότερο για να ανέβουν στο βάθρο. Γνώριζαν βέβαια ότι η απόσταση από τους ομόσταυλούς τους όχι μόνο δεν έκλεινε αλλά άνοιγε ακόμη περισσότερο. Σε κάποια στιγμή ο Evans είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Ο Kalle δεν πιάνεται.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Ott Tanak- Martin Jarveoja (HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid). Ο αμίλητος και αγέλαστος Εσθονός  ενώ έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από μια 3η θέση.

Ο Sebastien Ogier παραμένει τρίτος στη γενική βαθμολογία και θέλει έναν 9ο παγκόσμιο τίτλο. Όμως αυτό είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Οι Γάλλοι το Σάββατο είχαν μια ατυχία και εγκατέλειψαν. Επέστρεψαν την Κυριακή με χαμένους τους βαθμούς του Σαββάτου. Την Κυριακή όμως έγραψαν και στις τέσσερις Ε.Δ τους καλύτερους χρόνους.

Η χθεσινή ημέρα (Κυριακή 29/9) μπορεί να είχε λιγότερα χιλιόμετρα από τη προχθεσινή (Σάββατο 28/9) όμως ήταν αρκετά δύσκολη. Σε αρκετά σημεία είχε ομίχλη. Ειδικά στην 15η Ε.Δ είχε και λάσπη με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να «διαβάσουν» σωστά τα πατήματα αφού η πρόσφυση άλλαζε διαρκώς.

 

Μετά τον αγώνα στη Χιλή η βαθμολογία έχει ως εξής:

Neuville 192 βαθμούς

Tanak 158 Βαθμούς

Ogier 154 βαθμούς

Evans 140

Fourmaux 130

Η  Hyundai έχει τώρα 482 βαθμούς και ακολουθούν η Toyota με 465 βαθμούς. Μετά το 1-2 στη Χιλή η γιαπωνέζικη φίρμα μείωσε τη διαφορά της από τους Κορεάτες και έχει ελπίδες για τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος κατασκευαστών. Τέλος, η M-Sport Ford ακολουθεί με 245 βαθμούς.



zougla.gr