Αρχική Ελλάδα Rally Chile: Με 45 συμμετοχές ο 11ος γύρος του WRC, το Rally Bio...

Rally Chile: Με 45 συμμετοχές ο 11ος γύρος του WRC, το Rally Bio Bio

44
0


Του Περικλή Χαλάτση

Σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει ο 11ος γύρος του WRC. Ένας αγώνας τριών ημερών που αποτελείται από 16 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 306.76 χλμ. Είναι ο τελευταίος χωμάτινος αγώνας και πάντα στη Χιλή γίνονται οι μεγάλες ανατροπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το απόγευμα έγινε το καθιερωμένο Shakedown μήκους 6.79 χλμ που φυσικά δεν μετράει στη βαθμολογία ωστόσο παίρνουμε μια γεύση για τις διαθέσεις των αγωνιζομένων. Τον καλύτερο χρόνο έκαναν οι Φινλανδοί Esapekka Lppi – Janne Ferm  (HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid) και ακολούθησαν οι Martin Seks- Renars Francis (Ford Puma Rally 1 Hybrid) και Sami Pajari- Enni Malkonen (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid).

O Sami Pajari, αντικατέστησε τον Takamoto Katsuta στο GR Yaris Rally1. Εντολή του Team manager της Toyota ήταν αυτή η αλλαγή. Χαρά για τον ταχύτατο Pajari που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη πρώτη κατηγορία, λύπη για τον Katsuta που θα μείνει θεατής. Ακολούθησε η πανηγυρική εκκίνηση και σήμερα ξεκινάει ο αγώνας με τρεις επαναλαμβανόμενες Ε.Δ,  συνολικού μήκους 112.76 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι δέκα πιο γρήγοροι στο Shakedown

Αύριο Σάββατο ο αγώνας θα είναι δυσκολότερος από το σημερινό με πάλι τρείς επαναλαμβανόμενες Ε.Δ, 139.40 χλμ και την Κυριακή θα γίνουν δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 54.80 χλμ. με την power stage ( θα γίνει στις 19.17 ώρα Ελλάδας) που δίνει βαθμούς στα 5 πιο γρήγορα πληρώματα. Εκεί θα γραφτεί ο επίλογος του 11ου γύρου του WRC.

Ο αγώνας αυτός που θα εξελιχθεί στο τουριστικό θέρετρο του Conception στα νότια της χώρας, μπορεί να βγάλει το φετινό πρωταθλητή που λογικά θα είναι ο Neuville αλλά δεν αποκλείεται να κάνει τη μεγάλη ανατροπή σε μια ενδεχόμενη εγκατάλειψη του Βέλγου.

 

Η Toyota ρίχνει στη μάχη τέσσερα GR YARIS Rally 1 Hybrid με οδηγούς τους Ogier, Evans, Rovanpera και τον Pajari στη θέση του Katsuta, η HYUNDAI τρέχει με τρία i20 N Rally 1 Hybrid με οδηγούς τους Neuville, Tanak και τον Lappi που επιστρέφει μετά από απουσία αρκετών αγώνων και η Ford συμμετέχει με επίσης τρία Puma Rally 1 Hybrid με οδηγούς τους Fourmaux, Μunster και Sesks που τρέχει χωρίς το υβριδικό σύστημα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφία από τις δοκιμές των πληρωμάτων στο ράλι Χιλής όπου οι αγωνιζόμενοι διασχίζουν με πλοιάρια τον ποταμό Bio-Bio

Στα rally2, τρέχει ο Solberg που πριν από λίγα 24ωρα είχε γενέθλια ( έσβησε 23 κεράκια) με Skoda Fabia RS Rally2, ο Rossel και ο Gryasin με Citroen C3 Rally2, ο Zaldivar και ο Κatjetanowicz με Fabia RS Rally2 και  ο Solans με το μοναδικό Yaris Rally2.

Στη βαθμολογία των οδηγών στο WRC Rally1 προηγείται ο T. Neuville με 192 βαθμούς, στη 2η θέση είναι ο Ott Tanak με 158 β , στην  3η ο S. Ogier με 154, στην 4η ο E. Evans με 140 και στην 5η θέση ο A. Fourmaux με 130 βαθμούς.

Ο Neuville θα οδηγήσει προσεκτικά γιατί θέλει τερματισμό και μία από τις τρείς θέσεις στο βάθρο. Ο  Ott Tanak, που έχει κερδίσει δύο φορές στη Χιλή θα επιτεθεί. Θέλει νίκη για να μειώσει τη διαφορά από το Βέλγο. Ο Γάλλος S. Ogier θέλει να κάνει 8 τους παγκόσμιους τίτλους και είναι άγνωστο τι ρυθμό θα κρατήσει δεδομένου ότι όλα θα κριθούν από την απόδοση των Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe.

Οι Elfyn Evans- Scott Martin που είχαν μια ελπίδα για έναν παγκόσμιο τίτλο φέτος, τον έχασαν στο EKO Rally Acropolis.

Οι δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen δεν τρέχουν φέτος σε όλο το πρωτάθλημα και η παρουσία τους είναι περισσότερο για να βοηθήσουν βαθμολογικά την ομάδα τους.

 

 



zougla.gr