Αρχική Ελλάδα N.Δ. – ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ με ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ – ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ «ΦΡΕΝΟ» στις...

N.Δ. – ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ με ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ – ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ «ΦΡΕΝΟ» στις ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ… ΕΛΕΩ ΣΑΛΜΑ

41
0

Πρεμιέρα σήμερα με ενημέρωση από την Κεραμέως – Ακολουθούν συναντήσεις βουλευτών με Τσιάρα, Γεωργιάδη, Ζαχαράκη, Λιβάνιο και Θεοδωρικάκο.

Η επομένη της «εξόδου» του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά και από το ίδιο το κυβερνών κόμμα με απόφαση της γραμματέως Μαρίας Συρεγγέλα, βρίσκει το κυβερνών κόμμα σε κατάσταση έντονης κινητικότητας.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και να έχει στραμμένη την προσοχή του στις σημαντικές επαφές που έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν, τον Εμμανουέλ Μακρόν και άλλους αξιωματούχους, τα εσωτερικά τεκταινόμενα όμως έχουν… ωστικό κύμα που φτάνει και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Από σήμερα, πάντως, εγκαινιάζεται ένα νέο μοντέλο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με ένα εντονότερο «μασάζ» υπουργών σε βουλευτές για τα θέματα του χαρτοφυλακίου τους.

Άλλωστε, αρκετές φορές οι «γαλάζιοι» βουλευτές λένε ότι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τις νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται.

Αυτό επί της αρχής αλλάζει από σήμερα το μεσημέρι, οπότε και η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως θα συναντηθεί με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης.

Μάλιστα, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης που οργανώνει τις σχετικές συναντήσεις έχει δρομολογήσει και τα επόμενα ραντεβού, τα οποία δεν θα αργήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη προγραμματιστεί επόμενες επαφές με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η επιβεβαίωση του ραντεβού

Χθες, παράλληλα, επιβεβαιώθηκε επισήμως η αποκάλυψη αναφορικά με ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη που επίκειται τις επόμενες μέρες σε πιο «χαλαρό» κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη λογική της σύσφιγξης των σχέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, πάντως, έσπευσε χθες να αποσυσχετίσει τη συγκεκριμένη συνάντηση από τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, υπογραμμίζοντας ότι συνδέεται με τους επικείμενους εορτασμούς για τα 50στά γενέθλια της ΝΔ.

«Ο πρωθυπουργός κάνει καθημερινά, όταν είναι στη Ελλάδα, συναντήσεις και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί είναι και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και εν όψει και των εορτασμών των 50 ετών θα υπάρχει μια κορύφωση συναντήσεων.

Θα υπάρχουν και σχετικές εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθούν αυτά από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι γεγονότα που συνδέονται χωρίς λόγο μεταξύ τους», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης με νόημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία για το εν λόγω ραντεβού είναι η 1η Οκτωβρίου.

«Φρένο» λόγω Σαλμά σε ερωτήσεις

Σε κάθε περίπτωση, η περίπτωση του κ. Σαλμά έχει αναχθεί σε κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών.

Ελάχιστοι εξ αυτών όμως επικροτούσαν τη στάση του μέχρι πρότινος «γαλάζιου» βουλευτή, τον οποίον έσπευσε να επαινέσει πολιτικά η Αφροδίτη Λατινοπούλου, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν τον απασχολεί να τον φέρει στην Ελληνική Λύση.

Είναι προφανές ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και βουλευτές που είχαν συνυπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, θέλουν να συνεχίσουν στην οδό των ερωτήσεων.

Ο Γιώργος Βλάχος, φερ ειπείν, με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, υπογράμμισε ότι θα επανέλθει για το θέμα των κόκκινων δανείων.

Η διαγραφή του κ. Σαλμά, πάντως, μοιάζει να «τρενάρει» κάπως τις εξελίξεις, καθώς αρκετοί βουλευτές δεν θέλουν να ταυτιστούν με τον διαγραφέντα βουλευτή, ο οποίος είχε βγει εδώ και καιρό στο «αντάρτικο».

Βεβαίως, ελλείψει ουσιαστικής αντιπολίτευσης, οι γαλάζιοι βουλευτές φαίνεται ότι ενδύονται και αυτόν τον μανδύα, πλην όμως αρκετοί εξ αυτών ξεκαθαρίζουν ότι δεν αποτελούν συγκροτημένη εσωκομματική τάση, ούτε θέλουν να «ρίξουν» την κυβέρνηση, αλλά να «αφυπνίσουν» για τα όσα καταγράφουν καθημερινά ως παλμό της κοινωνίας.