Αρχική Ελλάδα F1: Συγκινημένος ο Ricciardo μετά το GP της Σιγκαπούρης – Πιθανότατα ήταν...

F1: Συγκινημένος ο Ricciardo μετά το GP της Σιγκαπούρης – Πιθανότατα ήταν το τελευταίο της καριέρας του

40
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας δακρυσμένος Daniel Ricciardo παραδέχτηκε ότι το Grand Prix της Σιγκαπούρης μπορεί να ήταν η τελευταία του εμφάνιση στη Formula 1, με τον οκτώ φορές νικητή GP να είχε μία απογοητευτική βραδιά στο Marina Bay Street Circuit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη δεύτερη διαδοχική έξοδο από το Q1 το Σάββατο στη Σιγκαπούρη, ο Ricciardo ξεκίνησε τον αγώνα από την P16 με τη μαλακή γόμα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά για να σημειώσει πρόοδο με την εναλλακτική στρατηγική του.

Βέβαια η ομάδα του Ricciardo τον έφερε για νέα μαλακά ελαστικά, επιτρέποντας στον Αυστραλό να πάρει τον ταχύτερο γύρο από τον τελικό νικητή Lando Norris. Φυσικά αυτό δεν ήταν τυχαίο μιας και η RB θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια του Max Verstappen για τον τίτλο της αδελφής ομάδας Red Bull, καθώς ο Ricciardo τερμάτισε στην P18.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας δύσκολος αγώνας», δήλωσε ο Αυστραλός. «Κάθε φορά που βγαίνεις στο Q1, ξέρεις ότι έχεις ενδεχομένως μια μεγάλη μέρα. Έπρεπε να δοκιμάσω κάτι με τη στρατηγική, και ποτέ δεν ξέρεις εδώ με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου. Προφανώς δεν υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας σήμερα, οπότε ναι, τελικά η στρατηγική μας δεν δούλεψε, αλλά νομίζω ότι τελικά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Στο τέλος ήμασταν εκεί, χωρίς να είμαστε πραγματικά σε κάποια θέση, οπότε προσπαθήσαμε να πάμε για τον ταχύτερο γύρο και υποθέτω ότι αυτό βοήθησε ίσως τον Max. Ίσως του έρθει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο αν κερδίσει με έναν βαθμό»

Φήμες είχαν κυκλοφορήσει κατά την προετοιμασία του Grand Prix της Σιγκαπούρης ότι ο Ricciardo θα μπορούσε να αντικατασταθεί στην RB από τον Liam Lawson για τους έξι τελευταίους αγώνες του 2024, βάζοντας τέλος στην καριέρα του οκτώ φορές νικητή Grand Prix. Και μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Ricciardo έδωσε την πιο ξεκάθαρη ένδειξη μέχρι στιγμής ότι αυτό το Σαββατοκύριακο μπορεί όντως να ήταν το τέλος του δρόμου της F1 γι’ αυτόν.

Ο Ricciardo απάντησε: «Θα ήθελα το Σαββατοκύριακο να είχε πάει καλύτερα. Δεν πήγε, οπότε πρέπει να προετοιμαστώ για το ότι ίσως αυτό να είναι το τέλος για μένα».



zougla.gr