Αρχική Ελλάδα EuroNASCAR: Καλή η παρουσία του Έλληνα Θωμά Κρασώνη στο αγωνιστικό διήμερο στο...

EuroNASCAR: Καλή η παρουσία του Έλληνα Θωμά Κρασώνη στο αγωνιστικό διήμερο στο Oschersleben

29
0


Oλοκληρώθηκε το αγωνιστικό διήμερο στην πίστα του Oschersleben στη Γερμανία για τον Θωμά Κρασώνη. Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων, ολοκλήρωσε την παρουσία του στον διπλό ημιτελικό της σεζόν στο EuroNASCAR, με αποτελέσματα που τον κάνουν να είναι παραπάνω από αισιόδοξος ενόψει του μεγάλου τελικού στο Zolder του Βελγίου στις 12 και 13 Οκτωβρίου!

Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου στην κατηγορία PRO, ο Κρασώνης εκκίνησε από την τελευταία θέση του grid, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος που παρουσίασε το αυτοκίνητό του στις κατατακτήριες. Ωστόσο όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε, αλλά οδηγώντας εντυπωσιακά στον αγώνα, κατάφερε να μπει στην δεκάδα, τερματίζοντας ένατος και κατακτώντας πολύτιμους βαθμούς. Παράλληλα ήταν δεύτερος στην κατάταξη της κατηγορίας Juniors.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αγώνα της Κυριακής ο Θωμάς Κρασώνης τερμάτισε στην έκτη θέση, ενώ ήταν τρίτος στους juniors, ολοκληρώνοντας ιδανικά το διήμερο στην κατηγορία PRO.

Στην EuroNASCAR 2 ο Θωμάς Κρασώνης έκανε τον έκτο χρόνο στις κατατακτήριες, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην τρίτη σειρά του grid στον αγώνα του Σαββάτου. Ο αγώνας κύλησε ακόμα πιο καλά για τον Έλληνα οδηγό, ο οποίος άγγιξε το βάθρο, τερματίζοντας τέταρτος, ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Gil Linster.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αγώνα της Κυριακής ήταν επίσης έκτος στο grid, θέση την οποία διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα παρά τις σκληρές μάχες που έδωσε.

Χάρη στα πολύ καλά αποτελέσματα του διημέρου στο Όσερσλεμπεν, ο Θωμάς Κρασώνης ανέβηκε αρκετές θέσεις στην κατάταξη τόσο της κατηγορίας PRO, όσο και της EuroNASCAR 2. Στην PRO βρίσκεται πλέον στην ένατη θέση με 330 βαθμούς, ενώ είναι τρίτος στην επιμέρους βαθμολογία των Juniors.

Στην βαθμολογία της EuroNASCAR 2 είναι πλέον τέταρτος με 374 βαθμούς, μόλις 62 μακριά από την κορυφή. Επίσης είναι τρίτος στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος Endurance Teams με 211 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι ο Θωμάς Κρασώνης συμμετέχει φέτος και στις δύο κατηγορίες του EuroNASCAR, την EuroNASCAR 2 και την EuroNASCAR PRO, με την ομάδα με την οποία το 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική καριέρα του, την Marko Stipp Motorsport.

Ο Θωμάς οδηγεί φέτος σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «46», ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα με στόχο να μεγιστοποιήσει τον χρόνο του στην πίστα και να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους.

Όλη τη δράση του εκάστοτε αγωνιστικού διημέρου μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube

Κρασώνης: «Πολύ σημαντικοί βαθμοί ενόψει του μεγάλου τελικού»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από την αγωνιστική παρουσία του όσο και από την βαθμολογική συγκομιδή από τους αγώνες στο Oschersleben ήταν ο Θωμάς Κρασώνης.

«Πριν από τους αγώνες στη γερμανική πίστα είχα πει ότι επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό διήμερο, καθώς θα είχαμε την ευκαιρία να συγκεντρώσουμε πολλούς βαθμούς ακριβώς επειδή στα ημιτελικά και στους τελικούς οι βαθμοί μετρούν διπλοί. Η αλήθεια είναι ότι το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε για εμάς με ατυχία στις κατατακτήριες του Σαββάτου στην κατηγορία PRO. Όμως στους αγώνες τα πράγματα κύλησαν εξαιρετικά και καταφέραμε να πλασαριστούμε σε πολύ καλές θέσεις τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή και στις δύο κατηγορίες. Η απόστασή μας από την κορυφή μειώθηκε και πλέον επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον τελικό του Zolder τον Οκτώβριο, όπου θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να επιτύχουμε τον μεγάλο φετινό στόχο μας» τόνισε ο Θωμάς Κρασώνης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την Marko Stipp Motorsport, η οποία προετοίμασε ιδανικά το αυτοκίνητο για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Φυσικά, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Alon Day, ο οποίος τις ημέρες των δοκιμών που προηγήθηκαν του αγώνα, μου έδειξε όλα όσα έπρεπε να κάνω ώστε να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα ώστε να εντείνουμε την προετοιμασία μας ενόψει του τελευταίου αγωνιστικού διημέρου στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο Βέλγιο».

 

 

 



zougla.gr