Αρχική Ελλάδα Daniel: Ένας χρόνος πέρασε και θυμόμαστε ιστορίες καθήκοντος και ανθρωπιάς

Daniel: Ένας χρόνος πέρασε και θυμόμαστε ιστορίες καθήκοντος και ανθρωπιάς

24
0


Η Δύναμη του «Μαζί»

Η Interamerican και η Anytime, με πλήρη αφοσίωση στην αποστολή τους, στέκονται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους, κάθε φορά που οι δυσκολίες ξεπερνούν τα όρια του αναμενόμενου. Ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel σάρωσε τη Θεσσαλία, αφήνοντας πίσω της ένα τοπίο καταστροφής. Ωστόσο, αυτό που αποκαλύφθηκε μέσα από την τραγωδία είναι οι ιστορίες αυτών που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή – άνθρωποι που, με αφοσίωση και ενσυναίσθηση, ξεπέρασαν τα όρια του καθήκοντος για να επαναφέρουν την ελπίδα στους πληγέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Χτίζοντας ξανά την ελπίδα», σε συνεργασία με την Danezis Stories και υπό την υπογραφή της Interamerican και της Anytime, αποκαλύπτει αυτές τις συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες αντοχής και αποφασιστικότητας.

Στην πρώτη γραμμή του Daniel: οι αφανείς ήρωες και οι ιστορίες τους

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής ξεδιπλώνουν ιστορίες που αναδεικνύουν τη δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης, όταν η ελπίδα μοιάζει να εξαντλείται και ο φόβος, η απόγνωση και η αγωνία κυριαρχούν στα πρόσωπα των ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια της επέλασης του «Daniel», βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες συνθήκες. Ωστόσο, με ενσυναίσθηση, ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να ξαναδώσουν ελπίδα στους πληγέντες μέσα από το «μαζί». Οι μαρτυρίες τους αποκαλύπτουν τη βαθιά συγκίνηση και την αφοσίωση με την οποία ανταποκρίθηκαν στις επείγουσες ανάγκες εκείνων που είχαν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλήση για Βοήθεια: «Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε την ψυχή μας»

Ο Βαγγέλης Αντωνόπουλος, Οδηγός Οδικής Βοήθειας της Interamerican από το 1993, περιγράφει σκηνές που δεν θα ξεχάσει ποτέ. «Όταν έφτασα στον Παλαμά το πρωί, είδα ένα θέαμα που δεν το είχα ξαναδεί στα 31 χρόνια», λέει. Αντικρίζοντας εκατοντάδες αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό, παρασυρμένα στη λάσπη ανάμεσα σε ξύλα και σίδερα, ο Αντωνόπουλος δέχτηκε την πρώτη κλήση για βοήθεια. Ένας ηλικιωμένος, παγιδευμένος στο αυτοκίνητό του στο χώρο ενός στάβλου, ζητούσε απελπισμένα σωτηρία. «Παιδάκι μου κάνε ό,τι μπορείς να το βγάλουμε», εκλιπαρούσε, και μετά από ατέλειωτες προσπάθειες, κατάφεραν να το σώσουν.

Ο Αντωνόπουλος, συγκινημένος, σημειώνει: «Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε την ψυχή μας κι η εταιρία είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Όταν ο πελάτης σου λέει “ευχαριστώ” και βάζει το χέρι στην καρδιά, εκείνη την ώρα η ικανοποίηση είναι τεράστια. Κάθε μέρα που τελείωνε, πέρα από την κούραση, αισθανόμασταν και μια ανακούφιση που βοηθάμε τους ανθρώπους». Τα φορτηγά της Interamerican ήταν εκεί, οι οδηγοί ήταν εκεί, η εταιρία ήταν παρούσα.

Στιγμές Διάσωσης: «Όταν φτάσαμε, το νερό ήταν περίπου στο 1,5 μέτρο»

Η προσφορά των διασωστών ήταν ανεκτίμητη, καθώς οι συνθήκες που αντιμετώπισαν ήταν πρωτόγνωρες. Ο Νίκος Καραβαλάκης, Team Leader Πληρωμάτων Ασθενοφόρων της Interamerican, θυμάται εκείνες τις δύσκολες στιγμές: «Όταν φτάσαμε, το νερό ήταν περίπου στο 1,5 μέτρο και προσπαθούσαμε να βρούμε σε ποιο σημείο του δρόμου είχε 40-50 πόντους νερό για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε».

Οι εικόνες ήταν σκληρές. Στο ελικοδρόμιο, το σημείο επιχειρήσεων, δύο ελικόπτερα προσγειώνονταν ταυτόχρονα, μεταφέροντας ηλικιωμένους που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο Καραβαλάκης δεν θα ξεχάσει ποτέ τον πρώτο ασθενή που παρέλαβαν. «Ο ασθενής είχε καρδιολογικά προβλήματα, και για δύο ημέρες δεν είχε πάρει τα φάρμακά του. Έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί είχε υψηλούς παλμούς και αυξημένη πίεση», θυμάται.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη, και όπως αναφέρει, «Δεν θα ξεχάσω τη συγκινητική αγκαλιά του κόσμου στη μεγάλη τους προσπάθεια».

Υπερηφάνεια για την Ανθρώπινη Προσφορά

Ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, διασώστης της Interamerican, βρέθηκε να επιχειρεί σε γνώριμα μέρη, καθώς είχε μεγαλώσει στην πληγείσα περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι έσπευσε να διασώσει την ίδια του τη μητέρα. «Είμαι περήφανος που κάνω αυτή τη δουλειά», λέει με σεμνότητα. «Ό,τι κι αν γίνει, θα ήθελα να είμαι ξανά στην πρώτη γραμμή και να βοηθήσω τους ασφαλισμένους μας κι όποιον άλλον συνάνθρωπό μας χρειαστεί τη βοήθειά μας».

Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες που κάνουν τη διαφορά. Είναι οι άνθρωποι που, με τη δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, βοηθούν στη δημιουργία μιας αλυσίδας υποστήριξης για όλους. Η Interamerican και η Anytime, με τις δυνάμεις τους ενωμένες, αφήνουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνία, επιλέγοντας να πρωτοστατήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών.

Δείτε τις ιστορίες στο interamerican.gr/rebuildinghope.



zougla.gr