Αρχική Ελλάδα 5+2 οφέλη από τη χρήση αφυγραντήρα που δεν γνώριζες

5+2 οφέλη από τη χρήση αφυγραντήρα που δεν γνώριζες

91
0


Δεν χρειάζεται να ζεις στα Γιάννενα ή πάνω στη θάλασσα για να αγοράσεις αφυγραντήρα. Η υγρασία επισκέπτεται στο σπίτι σου καθημερινά από πράγματα που ούτε το φαντάζεσαι.

Για παράδειγμα. αν το σπίτι σου δεν βλέπει παράθυρο ούτε με το… κιάλι, η υγρασία έχει πάρει εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Αν το παίζεις Μάστερ Σεφ και μαγειρεύεις για τους φίλους και την οικογένειά σου σαν να είσαι σε διαγωνισμό μαγειρικής, ο ατμός από τα κατσαρολικά κάνει πάρτι στον αέρα, πράγμα που δεν το λες και το καλύτερο για τον τοίχο σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σου αρέσει να κάνεις την Κλεοπάτρα και να λιώνεις στο μπάνιο με ζεστό νερό δημιουργώντας μια σάουνα σε χρόνο dt και όλο αυτό χωρίς εξαερισμό;. Η υγρασία θα μείνει εκεί να απολαμβάνει κι αυτή τη ζεστασιά.

Στεγνώνεις τα ρούχα σου μέσα στο σπίτι; Οκ, αλλά να ξέρεις πως κι αυτά αφήνουν υγρασία πίσω τους και ό,τι μάζεψαν, θα το αφήσουν στο σαλόνι σου! Από την άλλη, αν έχεις καμία βρύση που τρέχει ή στέγη που μοιάζει με καταρράκτη, τότε καλωσόρισες στην υγρασιακή ζούγκλα. Οι τοίχοι το ξέρουν πρώτοι!

Όλα αυτά, βασικά… η πλειονότητα αυτών, μπορούν να λυθούν με τον πιο απλό τρόπο. Απλά, επένδυσε σ’ έναν αφυγραντήρα και κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη. Πάμε να τα δούμε πιο… αναλυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Byebye μούχλα

Σκέψου τον αφυγραντήρα σαν έναν… πορτιέρη κλαμπ. Η υγρασία προσπαθεί να μπει με όλη της την παρέα (μούχλα, μύκητες, αράχνες με ύφος) αλλά ο αφυγραντήρας τους σταματάει στην πόρτα και λέει: “ΟΧΙ σήμερα, παιδιά, μόνο VIP!” Έτσι οι τοίχοι σου μένουν καθαροί και οι καλεσμένοι σου δεν νομίζουν ότι ζεις σε σπηλιά.

Φρέσκος αέρας

Είναι σαν το φίλτρο στο Instagram, αλλά για τον αέρα. Απομακρύνει τη σκόνη και τα μικρόβια, και αναπνέεις αέρα τόσο καθαρό που θα σκεφτείς να χρεώνεις εισιτήριο. Κάθε φορά που αναπνέεις, είναι σαν να είσαι σε βουνό, ενώ στην πραγματικότητα βλέπεις τον καναπέ σου. Επίσης, αν είσαι αλλεργικός στη σκόνη, είναι σαν να λες αντίο στις ρινικές εκρήξεις. Αναπνοή χωρίς συναχωμένο δράμα!

Τέλος στις βρωμιές

Πες το όπως θες, αλλά η υγρασία είναι σαν αυτόν τον καλεσμένο που μυρίζει άσχημα και δεν φεύγει ποτέ. Με τον αφυγραντήρα, δεν χρειάζεται να κρύβεις αποσμητικά πίσω από καναπέδες και κουρτίνες. Το σπίτι σου θα μυρίζει φρεσκάδα, και μπορείς να λες στους φίλους σου ότι αυτή είναι η «φυσική» μυρωδιά του σπιτιού σου.

Σώσε τα έπιπλά σου

Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες κλαίνε από χαρά μόλις δουν αφυγραντήρα. Τέλος, οι φουσκωμένοι πάγκοι και τα «κύματα» στα ξύλινα έπιπλα!  Η υγρασία τα βλέπει και σκέφτεται: «Ας κάνουμε τα πόδια αυτής της καρέκλας να μοιάζουν με μαλακό πλαστικό». Ο αφυγραντήρας έρχεται σαν σούπερ ήρωας και βάζει τέλος στο καταστροφικό αυτό σχέδιο.

Η καλύτερη άμυνα

Σαν να βάζεις antivirus στο σπίτι σου. Η μούχλα δεν έχει καμία τύχη, όσο ο αφυγραντήρας δουλεύει. Όχι μόνο δεν πλησιάζει, αλλά οι τοίχοι σου μένουν καθαροί, αστραφτεροί, και χωρίς εκείνα τα ενοχλητικά μαύρα σημαδάκια που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν θα γίνεις πρωταγωνιστής σε ταινία τρόμου.

Ανάσα δροσιάς

Σκέψου καλοκαίρι. Ο ήλιος καίει, η υγρασία κολλάει πάνω σου σαν τσίχλα. Ο αφυγραντήρας όμως είναι το μικρό μαγικό κουτί που σε σώζει. Λειτουργεί αθόρυβα και σου δίνει αυτή τη γλυκιά αίσθηση ξηρασίας, σαν να έχεις μόλις βγει από το ντους με το πιο cool αεράκι να σε φυσάει. Εντάξει, μπορεί να μην έχεις και ανεμιστήρα να σε φυσάει σαν σε διαφήμιση, αλλά το σώμα σου θα το εκτιμήσει.

Οικονομία στο ρεύμα

Δεν το περίμενες αυτό, ε; Ο αφυγραντήρας είναι ο πιο low-key τρόπος να εξοικονομήσεις λεφτά. Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά όταν ο αέρας είναι στεγνός, το κλιματιστικό και το καλοριφέρ δουλεύουν πιο αποδοτικά. Άρα εσύ πληρώνεις λιγότερο και μπορείς να κάνεις λίγα ακόμα διαδικτυακά ψώνια χωρίς τύψεις (ή τουλάχιστον με λιγότερες τύψεις!).



zougla.gr