Αρχική Κόσμος Το «εξωγήινο» πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή του Όρεγκον και προκάλεσε αναστάτωση

Το «εξωγήινο» πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή του Όρεγκον και προκάλεσε αναστάτωση

58
0


Φεγγαρόψαρο μήκους 2 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της πολιτείας Όρεγκον των ΗΠΑ προσελκύοντας την προσοχή κατοίκων και ειδικών στον τομέα των υδάτων.

Το ψάρι, γνωστό ως Mola mola, εθεάθη στην ακτή Hug Point State Park στο Arch Cape του Όρεγκον. Ένα τοπικό ενυδρείο με την ονομασία Seaside Aquarium δημοσίευσε φωτογραφίες του πλάσματος στο Facebook και σημείωσε ότι «προκαλεί μεγάλη αίσθηση».

«Αν και είναι νεκρό εδώ και αρκετό καιρό, εξακολουθεί να είναι ένα ενδιαφέρον θέαμα», σημειώνει το Seaside Aquarium. «Αν θέλετε να πάτε να το δείτε, σας συνιστούμε να κατευθυνθείτε στο Huge Point κατά την άμπωτη και να κατευθυνθείτε βόρεια προς τον καταρράκτη».

Το ενυδρείο ανέφερε ότι το νεκρό ψάρι είχε μήκος 2,1 μέτρων, το οποίο θεωρείται το μέσο μέγεθος. Τα Mola mola μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 10 πόδια (3 μέτρα) και να ζυγίζουν έως και 5.000 κιλά.

«Τρέφονται σε μεγάλο βαθμό με μέδουσες, οι οποίες βρίσκονται σε τεράστια αφθονία αυτή την εποχή», δήλωσε το ενυδρείο.

«Δεν είναι ασυνήθιστο»

Οι εικόνες που μοιράστηκε το Seaside Aquarium δείχνουν το γκρίζο, ρυτιδιασμένο ψάρι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το ενυδρείο Seaside Aquarium σημείωσε ότι τρία φεγγαρόψαρα έχουν ξεβραστεί στην κομητεία Clatsop από τον Ιούνιο.

Οι κάτοικοι του Όρεγκον παρατηρούν το φεγγαρόψαρο

Το ένα από τα ψάρια εντοπίστηκε τον Ιούνιο. Το πλάσμα μήκους 7,3 μέτρων, γνωστό και ως Mola tecta, περιγράφηκε ως μοναδικό είδος μόλις τα τελευταία 10 χρόνια και πιστεύεται ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί από άνθρωπο.

«Δεν είναι ασυνήθιστο για (τα φεγγαρόψαρα) να ξεβράζονται στην ακτή, καθώς διαμένουν στις ακτές του Όρεγκον», σημείωσε το ενυδρείο. «Λαμβάνουμε περισσότερες αναφορές λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε το Mola tecta όταν ξεβράστηκε (ήταν το πρώτο Mola tecta που καταγράφηκε στο Όρεγκον, αλλά αυτό είναι πιθανό επειδή μόλις πρόσφατα περιγράφηκε και χαρακτηρίστηκε ως νέο είδος)».

ΦΕΓΓΑΡΌΨΑΡΟΦΕΓΓΑΡΌΨΑΡΟ



in.gr