Αρχική Κόσμος Τζο Μπάιντεν: Θα μιλήσω στον Νετανιάχου – Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός...

Τζο Μπάιντεν: Θα μιλήσω στον Νετανιάχου – Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος

23
0


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι θα μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.

«Θα σας πω τι του λέω όταν μιλήσω μαζί του», είπε στους δημοσιογράφους. Όταν ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, απάντησε: «Πρέπει. Πραγματικά πρέπει να τον αποφύγουμε».

Χθες μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε δήλωσή του ότι η δολοφονία ήταν «ένα μέτρο απονομής δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, (σσ του Νασράλα) συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών, Ισραηλινών και Λιβανέζων πολιτών».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλάει στα μέσα ενημέρωσης πριν επιβιβαστεί στο Air Force One, καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον.

Πρέπει να στηριχθεί ο Λίβανος ώστε το Ισραήλ να μην επιτίθεται στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης, λέει ο πρόεδρος του Ιράν

Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να επιτίθεται σε χώρες του «Άξονα της Αντίστασης», τη μία μετά την άλλη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν. Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι βομβάρδισε στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, διευρύνοντας την αντιπαράθεσή του με τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή, μετά και την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Πεζεσκιάν είπε ότι πρέπει να στηριχθεί ο Λίβανος. «Οι Λιβανέζοι μαχητές δεν θα πρέπει να αφεθούν μόνοι σε αυτή τη μάχη, ώστε το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ) να μην επιτίθεται στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης (σ.σ. όπως αυτοαποκαλούνται το Ιράν και οι σύμμαχοί του), τη μία μετά την άλλη», είπε. Ένας υποδιοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, ο Αμπάς Νιλφορουσάν, σκοτώθηκε επίσης μαζί με τον Νασράλα στη Βηρυτό.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τέτοιες ενέργειες και δεν θα μείνουν αναπάντητες. Μια αποφασιστική αντίδραση είναι απαραίτητη», πρόσθεσε ο Πεζεσκιάν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νασέρ Καναανί καταδίκασε τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη, λέγοντας ότι χτυπήθηκαν «πολιτικές υποδομές», όπως μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δεξαμενές καυσίμων. «Το Ιράν για άλλη μια φορά προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει η πολεμοκαπηλία του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε ο Καναανί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



in.gr