Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΣΕΡΙΔΗ για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στη ΣΟΥΡΠΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΣΕΡΙΔΗ για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στη ΣΟΥΡΠΗ

33
0

Την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τη Σούρπη σε συνέχεια πρόσκλησης από τη Δημοτική Αρχή και την Τοπική Κοινότητα. Αρχικά, ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αλμυρού, κ. Δημήτρη Εσερίδη, Δημοτικούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σούρπης, επισκέφθηκαν σημεία στη Σούρπη όπου κατά την προηγούμενη περίοδο υπέστησαν ζημιές και φθορές σε δίκτυα και υποδομές ως αποτέλεσμα των ακραία καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή, αλλά και σημεία που χρήζουν δομικών παρεμβάσεων ώστε να περιοριστούν οι πιέσεις από πλημμυρικά φαινόμενα την επόμενη περίοδο.

Επίσης, επισκέφθηκαν και την περιοχή μεταξύ Σούρπης και Αγία Τριάδας και δη τη γέφυρα του ‘Σαλαμπριά’, όπου ασκήθηκαν σημαντικές πλημμυρικές πιέσεις, δημιουργώντας προβλήματα και στις δύο περιοχές.

Την αυτοψία σε διάφορα σημεία της Σούρπης ακολούθησε σύσκεψη στην έδρα της Τοπικής Κοινότητας, όπου με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο, αλλά και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αναλύθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν την επόμενη περίοδο τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών, όσο και για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Συνάμα, τέθηκαν προς τον Υφυπουργό και μια σειρά από άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και η διευθέτησή τους δύναται να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία.

Τέλος, έγινε επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου αναφορικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσον αφορά τον καθαρισμό και τις παρεμβάσεις αποκατάστασης στον ‘Σαλαμπριά’, η οποία και επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά η επόμενη φάση καθαρισμού και παρεμβάσεων, σε συνέχεια της αρχικής παρέμβασης προ καιρού.

Με τη σειρά του ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «κατά την επίσκεψη στη Σούρπη εντοπίσαμε, μαζί με τη Δημοτική Αρχή και την Τοπική Κοινότητα, μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν την επόμενη περίοδο τόσο για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές μετά από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και για την ενδυνάμωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, μιας και το ανάγλυφό της είναι τέτοιο που την καθιστά επίκεντρο πλημμυρικών πιέσεων.

Πιέσεις που έχουν αυξηθεί σημαντικά όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της κλιματικής κρίσης, όπου τα δεδομένα έχουν αλλάξει τόσο στην περιοχή της Σούρπης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεργαστούμε με το Δήμο Αλμυρού για μία σειρά από παρεμβάσεις την επόμενη περίοδο, ενώ θα εστιάσουμε και σε άλλα ζητήματα που τέθηκαν από τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους».