Αρχική Ελλάδα Πτώση σοβάδων σε αίθουσα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης

Πτώση σοβάδων σε αίθουσα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης

29
0


Σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σχολικής αίθουσας του 3ου Γυμνασίου – ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πτώση των σοβάδων δεν υπήρξε τραυματισμός παιδιών καθώς όπως σημειώνουν από τύχη «απουσίαζαν οι μαθητές που κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο σχολικό συγκρότημα πρόσφατα η Περιφέρεια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την μεταφορά εκεί και του Διαπολιτισμικού Λυκείου «αν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούσαν λόγω των προβλημάτων υποδομής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας τον περασμένο Αύγουστο ο δήμος Θεσσαλονίκης με συνεργεία προχώρησε σε διαχωρισμό σχολικών αιθουσών με γυψοσανίδες ενώ οι ίδιοι καταδείκνυαν τα προβλήματα τόσο στο κτίριο όσο και στην αυλή.

Η Ομοσπονδία ζητά ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια –προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης) καθώς και την κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων, αλλά και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων του 21 ου αιώνα.

Ανακοίνωση υπήρξε και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στα κεφάλια των μαθητών εν ώρα διδασκαλίας έπεσαν σοβάδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Α τάξη του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Από τύχη δεν χτύπησε κάποιος μαθητής ή καθηγητής καθώς το μεγάλο κομμάτι σοβά έπεσε ακριβώς δίπλα από το τελευταίο θρανίο όπου καθόταν ένας μαθητής.

Τρομοκρατημένοι οι μαθητές μαζί με την καθηγήτρια τους, εκκένωσαν την αίθουσα.

Ενημερώθηκε απευθείας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία παρέπεμψε στο Δήμο. Αμέσως ενημερώθηκε η Αντιδημαρχία Παιδείας, η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων.

Οι δύο σύλλογοι γονέων ,έχουν ενημερώσει το Δήμο για την εικόνα εγκατάλειψης ,για φθορές που υπάρχουν εντός των κτιρίων αλλά και στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος .

Κλιμάκιο του Δήμου είχε επισκεφτεί το σχολείο, ωστόσο δεν έγινε κάποια παρέμβαση .

Οι μόνες παρεμβάσεις που έγιναν εν μέσω θέρους ,ήταν να χωριστούν με γυψοσανίδες ορισμένες αίθουσες για να υποδεχτούν το Διαπολιτισμικό σχολείο που μένει άστεγο λόγω ακαταλληλότητας του λυομένου όπου στεγάζεται ως και σήμερα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδης, απευθυνόμενος στους γονείς του 3ου Γυμνασίου & Λυκείου που είχαν παραβρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα συστέγασης του Διαπολιτισμικού με το σχολείο τους, είχε αναφερθεί σε νέα ”Τέμπη” ,για την κτιριακή κατάσταση του Διαπολιτισμικού.

Σήμερα από τύχη δεν είχαμε νέα ”Τέμπη” στο 3ο Λύκειο.»



zougla.gr